Παζάρια για να αυξηθούν οι δόσεις του φόρου εισοδήματος - iefimerida.gr

Παζάρια για να αυξηθούν οι δόσεις του φόρου εισοδήματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα... ρέστα του είναι αποφασισμένο να παίξει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου η Τρόικα να ανάψει το πράσινο φως στη ρύθμιση που προβλέπει τη καταβολή του φόρου εισοδήματος σε περισσότερες δόσεις. Το κακό είναι ότι η Τρόικα δεν διατυπώνει επιφυλάξεις μόνο δημοσιονομικού αλλά και.. πρακτικού χαρακτήρα, αμφισβητώντας επί της ουσίας τη δυνατότητα του υπουργείου να χειριστεί τη διαδικασία των περισσότερων δόσεων!

Eιδικότερα, στη τεχνική και ομολογουμένως εμπεριστατωμένη παρουσίαση που έκανε ο Γ.Γ. του ΚΕΠΥΟ στο τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας, περιγράφηκε πώς ακριβώς θα γίνει η διαδικασία, η κλιμάκωση του αριθμού των δόσεων καταβολής του φόρου (το πλαφόν του οικογενειακού εισοδήματος κατέβηκε στις 60.000 ευρώ από τις 100.000 ευρώ και ο αριθμός των δόσεων στις 7 αντί αρχικής πρόβλεψης για 10) και το πώς θα παρακολουθεί το υπουργείο τους... αμελείς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη της Τρόικας έμειναν κατ' αρχήν ικανοποιημένα από τη παρουσίαση, αλλά επέμειναν στις αρχικές τους επιφυλάξεις.

Κατ' αρχήν θεωρούν ότι η διαδικασία των περισσότερων δόσεων θα ανοίξει "τρύπα" τουλάχιστον 1 δισ ευρώ στον φετινό Προϋπολογισμό και δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται ή να συμμερίζονται τη θέση του υπουργείου Οικονομικών ότι με αυτό το τρόπο αυξάνονται οι πιθανότητες να εισπραχθούν περισσότεροι φόροι.

Ωστόσο διατύπωσαν και επιφυλάξεις για το πώς θα μπορέσει να χειριστεί το υπουργείο όλον αυτόν τον όγκο των εκκαθαριστικών και το πώς θα αντιμετωπιστούν οι συνήθεις καθυστερήσεις, επισημαίνοντας ότι έως τώρα εικόνα και κατάσταση των υπηρεσιών δεν επιτρέπει ιδιαίτερο εφησυχασμό.

Με αυτό το δεδομένο αλλά και με τη συνολική επιφύλαξη που έχει εκφράσει η Τρόικα για το πακέτο των ισοδύναμων μέτρων (κυρίως μείωση κατά 0,5% των κωδικών που αντιστοιχούν σε λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου), το μόνο σίγουρο είναι ότι το θρίλερ θα διαρκέσει έως το τέλος Αυγούστου, οπότε θα ολοκληρωθεί και η διαπραγμάτευση για τα 11,5 δισ ευρώ.

Έως τότε, ένστολοι, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες, γιατροί του ΕΣΥ, ανώτατοι κληρικοί θα αγωνιούν για το εάν τελικά θα υποστούν μείωση 12% στις αποδοχές τους, ενώ εκατομμύρια φορολογούμενοι θα αναρωτιούνται πώς θα σηκώσουν τόσα φορολογικά βάρη εάν δεν περάσει η ρύθμιση για περισσότερες δόσεις...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ