Γ. Παπανδρέου: "Η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το Ευρώ" - iefimerida.gr

Γ. Παπανδρέου: "Η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το Ευρώ"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ύβρη χαρακτηρίζει το αίτημα ενός νησιού ή ενός μνημείου ως εγγύηση, ο πρωθυπουργός. «Ο κόσμος περιμένει ότι ο λόγος μας και οι πράξεις μας θα αποτελέσουν επαρκή εγγύηση», σημειώνει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "Corriere della Sera", επαναλαμβάνοντας ότι «εμείς θα τραβήξουμε μπροστά, δεν θα χρεοκοπήσουμε και δεν θα εγκαταλείψουμε την ευρωζώνη».

Ερωτηθείς για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, ο κ.Παπανδρέου θυμίζει πως όλοι πίστευαν ότι το 2012 θα μπορούσαμε να επανέλθουμε στην αγορά, ενώ τώρα 'κάποιοι' υποστηρίζουν ότι αυτό θα καταστεί αδύνατον εξαιτίας του κλίματος, και η χώρα θα χρειαστεί νέες βοήθειες. «Εγώ ελπίζω αυτό να μην συμβεί, ότι θα μπορέσουμε, μερικώς τουλάχιστον να βγούμε στις αγορές από τη στιγμή που το 2012 θα έχουμε κάποια επιπλέον αποθέματα», λέει, αφού εξιστορεί τις αλλαγές που έχουν ήδη συμβεί τον προηγούμενο χρόνο στην χώρα, προσθέτοντας πάντως ότι «δεν αποφασίζουμε εμείς πώς θα αντιδράσουν οι αγορές». Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, το τοποθετεί στην 'πρώτη σειρά της ατζέντας', σημειώνοντας μάλιστα ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που 'τυγχάνει ευρείας αποδοχής και από την αντιπολίτευση και την κοινή γνώμη' και προεξοφλώντας ότι θα εγκριθεί σύντομα.

Γυρίζοντας την συζήτηση έναν χρόνο πριν και ρωτώντας ο Ιταλός δημοσιογράφος κατά πόσον αισθάνεται σήμερα ότι τον σημαδεύουν με όπλο, ο κ.Παπανδρέου επιφυλάσσεται πως δεν θα μιλούσε για ένα πιστόλι στο κεφάλι, αλλά για 'μία σκανδάλη που κινδύνευε να πατηθεί κατά όλης της χώρας, λόγω της πραγματικής πιθανότητας χρεοκοπίας'. «Καταφέραμε να το αποτρέψουμε, κερδίζοντας λίγο χρόνο για να υλοποιηθούν οι αναγκαίες αλλαγές, για να γίνει η Ελλάδα μία σύγχρονη οικονομία, βιώσιμη και αποδοτική», σημειώνει, προσθέτοντας πάντως ότι η χώρα βρίσκεται στο ένα τρίτο της πορείας και είναι κατανοητή η ανησυχία του κόσμου. «Υποφέρει και δεν μπορεί ακόμη να εισπράξει τις βελτιώσεις», παραδέχεται, υποστηρίζοντας ωστόσο την ανάγκη συνέχισης της προσπάθειας με 'ατσαλένια θέληση', όχι μόνο για την μείωση του ελλείμματος, αλλά για επιβολή της διαφάνειας, μείωση της φοροδιαφυγής και επίτευξη δικαιότερου συστήματος στο σύνολό του.

Αναφερόμενος τέλος στην εκλογή του νέου επικεφαλής της ΕΚΤ, ο Γιώργος Παπανδρέου εκφράζει για πρώτη φορά τη στήριξη της Ελλάδας στον Mario Draghi, επιλέγοντας ένα ιταλικό μέσο για να το κάνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ