Ο Τζόνσον «πετάει» στα γκάλοπ για διάδοχος του Κάμερον - iefimerida.gr

Ο Τζόνσον «πετάει» στα γκάλοπ για διάδοχος του Κάμερον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο 48χρονος εκκεντρικός δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον δέθηκε σε μια τροχαλία για να διασχίσει ιπτάμενος το Πάρκο Βικτώρια. Φτερά στον δήμαρχο δίνουν τα γκάλοπ που τον εμφανίζουν φαβορί για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία των Τόρις και ενδεχομένως στην πρωθυπουργία.

Η τροχαλία του Μπόρις Τζόνσον μπορεί τελικά να κόλλησε στον αέρα και ο κασκαντέρ δήμαρχος να έμεινε αβοήθητος για λίγα λεπτά στον αέρα πάνω από τα κεφάλια χιλιάδων παρευρισκομένων, εντούτοις τα πράγματα είναι μάλλον καλά γι'αυτόν.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τζόνσον αποφάσισε να εντυπωσιάσει τα πλήθη παίρνοντας μέρος σε μια σχετικά ανώδυνη περιπέτεια. Φόρεσε ένα κράνος, δέθηκε σε μια τροχαλία και προσπάθησε να διασχίσει πετώντας μια απόσταση 320 μέτρων, το γεμάτο γιγαντοοθόνες Πάρκο Βικτώρια του ανατολικού Λονδίνου, στο οποίο εκείνη τη στιγμή διεξάγονταν συναυλίες.

Απτόητος παρά το αρχικό ξάφνιασμα ο Τζόνσον, στηριγμένος στην τροχαλία του, έπιασε κουβέντα με τους από κάτω ανεμίζοντας δύο βρετανικές σημαιούλες καθώς περίμενε τη βοήθεια. «Για οποιονδήποτε άλλο πολιτικό οπουδήποτε αλλού στον κόσμο το εν λόγω περιστατικό θα ήταν καταστροφικό. Για τον Μπόρις αντιθέτως ήταν απόλυτος θρίαμβος» σχολίασε αργότερα ο ίδιος ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα έπρεπε μάλλον να ανησυχεί κάπως περισσότερο για την επικοινωνιακή δυναμική του εν δυνάμει αντιπάλου του.

Πράγματι ο Μπόρις Τζόνσον εμφανίζεται ο επικρατέστερος για να του πάρει τη θέση στην ηγεσία των Τόρις. Σε δημοσκόπηση ο λονδρέζος δήμαρχος έρχεται πρώτος για επόμενος ηγέτης με 32% έναντι 24% του «άχρωμου» υπουργού Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες από την εταιρεία YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας Sun υποστηρίζει πως αν οι Τόρις κατέβουν στις επόμενες εκλογές με τον Τζόνσον επικεφαλής έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν τις εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ