Ευ.Βενιζέλος: "Δεν αλλάζω τις απόψεις μου, δε φοβάμαι κανένα" - iefimerida.gr

Ευ.Βενιζέλος: "Δεν αλλάζω τις απόψεις μου, δε φοβάμαι κανένα"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε έντονο ύφος απάντα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δημοσίευμα των "Νέων" που υπογράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος αναφορικά με το παρασκήνιο του άτυπου Υπουργικού Συµβουλίου της περασμένης Τρίτης και την αναδίπλωση των δηλώσεων του υπουργού Άμυνας για τα περί «πολιτικής διεύθυνσης». Σύμφωνα με το δημοσίευμα μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου και αφού πληροφορήθηκε για τις δηλώσεις Βενιζέλου, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ.Βενιζέλο και είχαν μία σύντομη συνοµιλία που διήρκεσε 5' σε έντονο ύφος, αλλά µόνο από την πλευρά του Πρωθυπουργού.

Από ό,τι έγινε γνωστό ο κ. Παπανδρέου ζήτησε διευκρινίσεις για τα περί «"πολιτικής διεύθυνσης" της χώρας που πρέπει να ανακτηθεί». Ο διάλογος σύμφωνα με το δημοσιέυμα φαίνεται να ήταν ο εξής:
– Θα βγεις τώρα στις κάµερες και θα ανασκευάσεις αµέσως, είπε ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Βενιζέλος θέλησε να του εξηγήσει.
– ∆εν θέλω καµία εξήγηση. Βγαίνεις τώρα, αλλιώς τελειώσαµε, είπε ο Γ. Παπανδρέου χωρίς να αφήσει περιθώριο διαπραγµάτευσης.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο υπουργός Εθνικής Αµυνας ανασκεύασε µπροστά στις κάµερες δηλώνοντας ότι όταν µιλάει για «πολιτική διεύθυνση» της χώρας, δεν εννοεί την κυβέρνηση αλλά την αξιωµατική αντιπολίτευση, την κοινωνία των πολιτών, τη δικαστική εξουσία, την Αυτοδιοίκηση.

Λίγο αργότερα μάλιστα αποχώρησε από το Μαξίµου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δεν χρειάστηκε τελικά να εκδώσει ανακοίνωση αποπομπής του Ευ.Βενιζέλου.

Η απάντηση του υπουργού Άμυνας στο σημερινό δημοσίευμα του κ.Παπαχρήστου ήταν άμεση μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας.

«Σημερινό δημοσίευμα του κ. Γ. Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Τα Νέα», το οποίο δήθεν περιγράφει το ύφος και το περιεχόμενο συνομιλίας μου με τον Πρωθυπουργό μετά το τέλος του άτυπου υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Τρίτης, είναι βάναυσα ανακριβές και προβοκατόρικο εις βάρος της Κυβέρνησης και της ενότητάς της.

Ελπίζω να μην υπάρχει κανείς που θεωρεί ότι προκειμένου να παραμείνω στην Κυβέρνηση και να διατηρήσω την υπουργική μου ιδιότητα είμαι διατεθειμένος να ανασκευάζω ή να ωραιοποιώ απόψεις μου, υπό την απειλή της αποπομπής μου (!!!) ή να αφήνω αναπάντητες δήθεν παρατηρήσεις διατυπωμένες σε ανοίκειο ύφος. Όλοι γνωριζόμαστε νομίζω στη χώρα αυτή. Οι απόψεις μου είναι σταθερές και καθαρές και εντός και εκτός του υπουργικού συμβουλίου. Οι δε σχέσεις μου με τον Πρωθυπουργό δεν διέπονται από το ύφος που μπορεί να υπάρχει στη φαντασία του κ. Παπαχρήστου ή οποιουδήποτε άλλου δημοσιογράφου, ο οποίος θέλει να κινηθεί σε αυτό το επίπεδο.

Ό,τι κάνω το κάνω με βαθύ αίσθημα ευθύνης προς το συμφέρον του τόπου και της παράταξης που φέρει την ευθύνη για την διαχείριση μιας πρωτοφανούς κρίσης. Δεν θα ήμουν, ελπίζω, υπερβολικός αν ζητούσα απ' όλους να σεβαστούν αυτή την προσπάθεια».

Το δημοσίευμα των "Νέων": http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4630800

Η απάντηση Ευ.Βενιζέλου: http://www.evenizelos.gr/statements/1967-ta-nea

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ