Ο Θεός, το κοτόπουλο, οι γάμοι ομοφυλοφίλων και η Σάρα Πέιλιν - iefimerida.gr

Ο Θεός, το κοτόπουλο, οι γάμοι ομοφυλοφίλων και η Σάρα Πέιλιν

Ο Θεός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για μια από αυτές τις πολιτισμικές μάχες που μόνο οι ΗΠΑ κατέχουν το μυστικό, η μάχη της θρησκευόμενης Δεξιάς με τους προοδευτικούς πολίτες. Ο λόγος της μάχης ; Τα φαστ φουντ Chick-fil-A, άγνωστα ίσως στην Ελλάδα, αλλά πανίσχυρα στην Αμερική, με 1.600 καταστήματα.

Η τελευταία μάχη δόθηκε χθες : πάνω από 650.000 άτομα γράφτηκαν στο Chick-fil-A Appreciation Day, στο Facebook, αποφασισμένα να πάνε να φάνε εκεί προκειμένου να εκδηλώσουν την υποστήριξή τους στην επιχείρηση.

Αφορμή για το θέμα έδωσαν δηλώσεις του ιδρυτή του Chick-fil-A, Σάμουελ Τρούετ Κάθιν ο οποίος είπε στην εφημερίδα των Βαπτιστών Biblical Recorder, τον Ιούλιο :

«Εμείς προστατεύουμε την οικογένεια – όπως αυτή περιγράφεται στη Βίβλο. Η επιχείρησή μας ανήκει σε μια οικογένεια, διευθύνεται από μια οικογένεια και οι άντρες αυτής της οικογένειας είναι παντρεμένοι μόνο μια φορά. Ευχαριστούμε τον Υψιστο γι'αυτό...

Ξέρουμε ότι δεν συμμερίζονται όλοι τις απόψεις μας αλλά, ευχαριστούμε Υψιστε, ζούμε σε μια χώρα όπου μπορούμε να μοιραζόμαστε τις αξίες μας και να δρούμε σύμφωνα με τις αξίες της Βίβλου».

Το μήνυμα αυτό του επιχειρηματία είχε στόχο τον γάμο των ομοφυλοφίλων που έχει ήδη εγκριθεί και επιτρέπεται σε έξι αμερικανικές Πολιτείες. Ξεκίνησε έτσι ένας πόλεμος με τις οργανώσεις των ομοφυλοφίλων που εξέδωσαν ανακοινώσεις εναντίον της αλυσίδας φαστ φουντ.

Εις απάντησιν η αλυσίδα οργάνωσε χθες ειδική ημέρα στήριξης της οικογένειας, Appreciation Day, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η συντηρητικοί πολιτικοί Σάρα Πέιλιν και Ρικ Σαντόρουμ.

Τα πάρκινγκ σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας γέμισαν γρήγορα κόσμο και χρειαζόταν τουλάχιστον μισή ώρα αναμονής για να αγοράσει κάποιος ένα σάντουιτς κοτόπουλο, γράφει στο άρθρο της η New York Times.

Η εφημερίδα αναφέρει στο ρεπορτάζ της ότι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στο Appreciation Day της αλυσίδας υπερασπίζονταν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης αλλά οι περισσότεροι έβαζαν στο στόχαστρο τους γάμους γκέι, όπως μια σαραντάχρονη από τη Γεωργία που μιλάει στην εφημερίδα :

«Αν έχετε μια σοβαρή σχέση με τον Ιησού Χριστό δεν μπορεί να υποστηρίζετε τον γάμο ομοφυλοφίλων».

Η αλυσίδα εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι δεν είχε στόχο να κινητοποιήσει τον κόσμο και υποστήριξε ότι «σέρβιρε όλα τα άτομα με τιμή, αξιοπρέπεια και σεβασμό» χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Οι οργανώσεις ομοφυλοφίλων θα αντεπιτεθούν, γράφει η αμερικανική εφημερίδα, και διοργανώνουν αύριο Παρασκευή, μέσω Facebook, μια ημέρα «kiss in» στην οποία έχουν κληθεί πάνω από 10.000 άτομα, στα καταστήματα της ίδιας αλυσίδας, για να δώσουν ένα φιλί σε άτομο του ιδίου φύλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ