Le Monde : Η Ελλάδα ενισχύει τον Εβρο γιατί φοβάται τους πρόσφυγες από τη Συρία - iefimerida.gr

Le Monde : Η Ελλάδα ενισχύει τον Εβρο γιατί φοβάται τους πρόσφυγες από τη Συρία

Le Monde : Η Ελλάδα ενισχύει τον Εβρο γιατί φοβάται τους πρόσφυγες από τη Συρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γαλλική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα στέλνει ενισχύσεις στα σύνορα με την Τουρκία γιατί φοβάται μεγάλη είσοδο προσφύγων από τη Συρία. Το ρεπορτάζ προκύπτει από «πηγές της ελληνικής αστυνομίας», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Χώρα παραδοσιακή αραβόφιλη η Ελλάδα ήταν η τελευταία ευρωπαική χώρα που έκλεισε την τελευταία εβδομάδα την πρεσβεία της στη Δαμασκό μετά την επιδείνωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία. Ευρισκόμενη στο άκρο της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης η χώρα δέχεται εδώ και δέκα χρόνια πρόσφυγες από την Ασία και την Αφρική που κατευθύνονται προς την δυτική Ευρώπη» γράφει η εφημερίδα.

Η Le Monde αναφέρεται και στα πρόσφατα μέτρα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ο οποίος θα αξιοποιήσει τους αστυνομικούς που συνοδεύουν πολιτικούς και δημάρχους στη μάχη κατά της εγκληματικότητας.

«Η αστυνομική συνοδεία θα είναι υποχρεωτική μόνο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους ανώτατους δικαστικούς, σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία. Ωστόσο αυτό το μέτρο πρέπει να εγκριθεί με προεδρικό διάταγμα» αναφέρει η Le Monde.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ