Η Συρία γνωρίζει τον εφιάλτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας - iefimerida.gr

Η Συρία γνωρίζει τον εφιάλτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας

Η Συρία γνωρίζει τον εφιάλτη της Πρώην Γιουγκοσλαβίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μάχες μεταξύ του συριακού κυβερνητικού στρατού και των αντικαθεστωτικών ανταρτών έφθασαν σήμερα στα σύνορα του χριστιανικού τμήματος της Δαμασκού, όπως αναφέρει το συριακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Από την Τρίτη το βράδυ οι συγκρούσεις μεγαλώνουν την ανθρωπιστική κρίση ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες αναζητούν τα βασικά για να επιβιώσουν.

«Η Συρία ολισθαίνει σε μια μεγάλης κλίμακας ανθρωπιστική τραγωδία που μας ξαναφέρνει τις φρικτές αναμνήσεις της πρώην Γιουγκοσλαβίας του 1990» δήλωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπεύθυνη για την ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία κάλεσε όλες τις πλευρές να λυπηθούν τους πολίτες, «ειδικά τις γυναίκες και τα παιδιά» και να σταματήσουν να χτυπούν ιατρικές εγκαταστάσεις και ασθενοφόρα. Τα θύματα μεταξύ των αμάχων ξεπερνούν τις 17.000.

Ο Σύριος Πρόεδρος, από την πλευρά του, συνεχάρη σήμερα τους στρατιώτες για τον αγώνα που δίνουν ενάντια στις «εγκληματικές συμμορίες», όπως χαρακτήρισε τους αντιφρονούντες. «Το μέλλον, το παρόν και το παρελθόν των πολιτών και του έθνους μας εξαρτάται από αυτή τη μάχη» αναφέρει ο Πρόεδρος σε γραπτή ανακοίνωση αφού αποφεύγει το τελευταίο διάστημα να εμφανίζεται δημοσίως.

Ο Σύριος Πρόεδρος αναφέρεται στην κρίσιμη μάχη που λαμβάνει χώρα στο Χαλέπι, όπου η κυβέρνηση στέλνει ενισχύσεις προβλέποντας ότι θα διαρκέσει εβδομάδες. Αμήχανη παρακολουθεί την ανθρωπιστική τραγωδία η διεθνής κοινότητα. Χθες έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να βρεθεί τρόπος να επιταχυνθεί η πολιτική μετάβαση στη Συρία. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου «η αποχώρηση του Μπασάρ αλ Ασαντ από την εξουσία και η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του συριακού λαού» αποτελούν προτεραιότητα της αμερικανικής διπλωματίας. Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν πάνω από μισή ώρα και αναφέρθηκαν στην ανάγκη προστασίας των προσφύγων και του άμαχου πληθυσμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία πρόσφυγες άμαχοι μάχες Χαλέπι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ