Συνάντηση Μέρκελ- Στρος Καν με θέμα την Ελλάδα - iefimerida.gr

Συνάντηση Μέρκελ- Στρος Καν με θέμα την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πορεία της Ελλάδας και η έκθεση των ελεγκτών της τρόικας θα συζητηθούν σε μία κρίσιμη συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν την Κυριακή το απόγευμα, μία ημέρα πριν από τη σύνοδο του Eurogroup και του Ecofin, και ενώ οι εκπρόσωποι της τρόικας βρίσκονται ακόμα στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις.Σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επαφή με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της γερμανικής Βουλής για το θέμα, ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η συνάντηση των δύο αξιωματούχων θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο γερμανικών δημοσιευμάτων για τη διαμόρφωση μετώπου περίπου 19 βουλευτών των κομμάτων του κεντροδεξιού συνασπισμού, οι οποίοι τάσσονται κατά τυχόν νέας βοήθεια στην Ελλάδα και του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας της ΕΕ.
Την ίδια στιγμή, σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα "Die Welt" εκτιμά ότι «μία αναγκαστική διακοπή της διεθνούς βοήθειας προς την Ελλάδα» είναι πιο κοντά πλέον, δεδομένου ότι το χρέος για το 2011 είναι 13% μεγαλύτερο από όσο είχε συμφωνηθεί με την Ευρώπη. Σχολιάζοντας την εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Κομισιόν διόρθωσε αισθητά τις προγνώσεις της για την εξέλιξη του ελληνικού χρέους, που εκτιμάται ότι θα είναι κατά 17% υψηλότερο από τον αρχικό στόχο του μνημονίου το 2012. «Αν οι εμπειρογνώμονες συμπεριλάβουν τη νέα αυξημένη κατά 17% εκτίμηση χρέους στην επικείμενη τέταρτη έκθεση του Ιουνίου, θα έχουμε ένα πολιτικό πρόβλημα», σημειώνει το δημοσίευμα, αναφέροντας ως εναλλακτικές επιλογές τη διακοπή της καταβολής των δανείων, τα νέα δραστικά μέτρα περικοπών ή ...την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ