Ζητούν και τα ρέστα οι πρυτάνεις -Θέλουν να καταργηθεί ο νόμος Διαμαντοπούλου - iefimerida.gr

Ζητούν και τα ρέστα οι πρυτάνεις -Θέλουν να καταργηθεί ο νόμος Διαμαντοπούλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά το γεγονός ότι οι αλλαγές στον «νόμο Διαμαντοπούλου» προκαλούν θύελλα στο ΠΑΣΟΚ και η σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την κυβερνητική συνοχή, η πλευρά των πρυτάνεων ζητάει περισσότερα.


Η Σύνοδος των πρυτάνεων συνεδρίασε χθες στο Λαύριο και ουσιαστικά έδειξε «ανικανοποίητη» από τις αλλαγές που προωθεί ο υπουργός παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Σε ανακοίνωσή της η Σύνοδος των πρυτάνεων υποστηρίζει ότι «το κατατεθέν σχέδιο νόμου, ουσιαστικά δεν απαντά στις ελάχιστες αλλαγές που θεωρήθηκαν αναγκαίες από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Αντίθετα, αφήνει ανοικτά ουσιώδη ζητήματα».

Οι πρυτάνεις επιμένουν ότι στο νόμο διατηρούνται «διατάξεις που εγείρουν ζητήματα συνταγματικότητας» ενώ επισημαίνουν ότι «δεν αποτελεί λύση για τα Πανεπιστήμια, καθώς δεν συμβάλλει στην ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία και δεν απαντά στα τρέχοντα και επείγοντα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα των ΑΕΙ».

Πρόκειται για μια πρωτοφανή στάση των πρυτάνεων οι οποίοι διαβλέποντας ότι δημιουργείται χαραμάδα αλλαγών στο νόμο Διαμαντοπούλου θέλουν να τον καταργήσουν εντελώς. Ο νόμος Διαμαντοπούλου, ο οποίος ψηφίστηκε με διακομματική συμφωνία στη Βουλή πέρυσι, ουσιαστικά καταργούσε τα συντεχνιακά προνόμια των πρυτάνεων και επέβαλε κανόνες στην ακαδημαική κοινότητα που ενοχλούν το καθηγητικό κατεστημένο.

Η χαραμάδα για αλλαγές στο νόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ενδέχεται τώρα να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να επιλύσει. Ο νόμος Διαμαντοπούλου δεν εφαρμόστηκε από την πλειοψηφία των πρυτάνεων οι οποίοι τώρα κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα και τις αλλαγές που θα θεσπίσει ο κ. Αρβανιτόπουλος. Η κυβέρνηση δέχτηκε να φέρει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τις αλλαγές Αβρανιτόπουλου και προσκρούει τώρα στην αδιαλλαξία των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ οι οποίοι διαβλέπουν την ευκαιρία να ζητήσουν ακόμη περισσότερα και να καταργήσουν τον επώδυνο γι'αυτούς νόμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ