Γέννα - ρεκόρ για γιγάντιο πάντα στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο [live] - iefimerida.gr

Γέννα - ρεκόρ για γιγάντιο πάντα στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο [live]

Γέννα - ρεκόρ για γιγάντιο πάντα στο  ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μπάι Γιούν είναι και επίσημα πλέον το πιο παραγωγικό πάντα που γεννήθηκε και ζει σε συνθήκες αιχμαλωσίας, αφού πριν λίγες μέρες γέννησε το έκτο της μωρό στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, στις ΗΠΑ.

Η εγκυμοσύνη της Μπάι Γιουν ωστόσο, αν και έφερε μεγάλη χαρά στους υπεύθυνους του πάρκου, θεωρήθηκε υψηλού κινδύνου, λόγω της ηλικίας της, αφού το συμπαθές γιγάντιο τετράποδο έχει ήδη κλείσει τα 20 χρόνια ζωής

Από το 1999 η Μπαι Γιουν έχει γεννήσει ήδη πέντε μωρά, τρία θηλυκά και δυο αρσενικά, ενώ και τα πέντε είναι καρπός του έρωτά της με το αρσενικό πάντα και συγκάτοικό της Γκάο Γκάο. Το φύλο του νέου μωρού που έφερε στη ζωή η Μπάι Γιουν θα είναι γνωστό σε μερικούς μήνες.

«Το μωρό γεννήθηκε την Κυριακή, έπειτα από τρείς ώρες τοκετού, και ζύγιζε 113 γραμμάρια. Όταν άκουσαν το κλάμα του μωρού οι κτηνίατροι ένιωσαν ανακούφιση για τη μητέρα και χαρά για το μωρό», δήλωσε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου, Κριστίνα Σιμονς.

Η Μπάι Γιουν και το μωρό της βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε απομόνωση καθώς η περίοδος μετά τη γέννα θεωρείται κρίσιμη για τις σχέσεις της μητέρας με το νεογέννητο, ενώ ο πατέρας του νεογέννητου, ο Γκάο Γκάο, δεν έρχεται σε επαφή με τη Μπάι Γιούν, δεδομένου ότι τα πάντα είναι μοναχικά ζώα και έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα του είδους τους μόνο για την αναπαραγωγή.

«Όσο όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, οι κτηνίατροι του ζωολογικού κήπου θα αφήνουν τη μητέρα μόνη με το νεογέννητο. Οι μητέρες και τα νεογέννητα πάνε στη φωλιά τους και τα μωρά μένουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν περιμένουμε να εμφανιστεί το μωρό πριν τον Δεκέμβρη», συμπλήρωσε η Σιμονς.

Ωστόσο είναι εφικτό να δει όποιος θέλει τη μητέρα με το μωρό της μέσω διαδικτύου καθώς ο χώρος διαθέτει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, στη διεύθυνση: www.sandiegozoo.org

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ