Στο σημείο «μηδέν» οι σχέσεις Βενιζέλου- Στουρνάρα - iefimerida.gr

Στο σημείο «μηδέν» οι σχέσεις Βενιζέλου- Στουρνάρα

Στο σημείο «μηδέν» οι σχέσεις Βενιζέλου- Στουρνάρα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μισό βήμα πριν από τη ρήξη βρίσκονται οι σχέσεις Βενιζέλου- Στουρνάρα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης, στη πλέον κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης με τη Τρόικα.

Αυτό που χρεώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Οικονομικών είναι ότι δέχεται αβασάνιστα όσα υποστηρίζει η Τρόικα, ειδικά όσον αφορά στο «πακέτο» των 11,5 δισ ευρώ, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο είναι διαπραγματεύσιμο και εν πάση περιπτώσει θα πρέπει να αποτελεί βασικό διαπραγματευτικό χαρτί στις συναντήσεις που θα γίνουν σε υψηλό επίπεδο τον Αύγουστο, με στόχο την επιμήκυνση.

Από τη πλευρά του υπουργού Οικονομικών η θέση είναι ότι το μήνυμα που έχει εκπέμψει η Τρόικα είναι σαφές και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, θεωρώντας ότι η στρατηγική επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει αυξημένο δείκτη επικινδυνότητας, κάτι που υπονόησε ο κ. Στουρνάρας αμέσως μετά από τη σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών. Όσο για τις δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα που τόνισε ότι βρισκόμαστε σε οριακό σημείο όσον αφορά στα ταμειακά διαθέσιμα, μόνο τυχαίες δεν χαρακτηρίζονται, αφού έγιναν με φόντο το μήνυμα που έστειλε η Τρόικα ότι δεν είναι διατεθειμένη να περιμένει επ' άπειρον τα αποτελέσματα της διαβούλευσης μεταξύ των πολιτικών Αρχηγών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ