Χωρίς κομματική πειθαρχία προσέρχεται το ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση του νόμου για τα ΑΕΙ - iefimerida.gr

Χωρίς κομματική πειθαρχία προσέρχεται το ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση του νόμου για τα ΑΕΙ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς κομματική πειθαρχία θα προσέλθουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που αφορά την οργάνωση και λειτουργία των ΑΕΙ.

Σε εσωτερική περιδίνηση θέτει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για την Παιδεία καθώς αρκετοί βουλευτές ξεκαθάρισαν στον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο ότι διαφωνούν με τις προωθούμενες αλλαγές και θα καταψηφίσουν.

Μεταξύ των στελεχών που προτίθενται να καταψηφίσουν περιλαμβάνονται οι Ανδρέας Λοβέρδος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Χρήστος Αηδόνης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Συμεών Κεδίκογλου, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Γιώργος Ντόλιος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες δυσφορία φαίνεται να έχει εκφράσει και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αιχμηρή τοποθέτηση στην Ολομέλεια κατά την αυριανή συνεδρίαση και ψήφιση.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε στην απογευματινή συνεδρίαση της ΚΟ, ότι δεν τίθεται θέμα κομματική πειθαρχίας, οπότε οι βουλευτές μπορούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος της διαγραφής τους.

H Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«1. Εξέφρασε την ενόχλησή της για την επιλογή της διαδικασίας του κατεπείγοντος για το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης. Για λόγους κυβερνητικής συνοχής, ανέχεται την επιλογή αυτή υπό τον όρο ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια θα διεξαχθεί με άνεση σε τέσσερις (4) συνεδριάσεις, όπως ήδη ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τον Πρόεδρο της Βουλής.

2. Συμφωνεί με τις αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο, ως προς την εκλογή των κοσμητόρων, τη θεσμική θέση των τμημάτων και την οργάνωση των μεταπτυχιακών. Επιμέρους παρατηρήσεις για την αποσαφήνιση και βελτίωση των ρυθμίσεων θα διατυπωθούν στην Ολομέλεια.

3. Διαφωνεί με την παράταση της θητείας των υπηρετούντων πρυτάνεων μέχρι τη λήξη της προβλεπόμενης στην προγενέστερη νομοθεσία διάρκειάς της. Προτείνει την παράταση μέχρι 31/12/2012, υπό τον όρο ότι θα έχουν την ευθύνη εφαρμογής του νόμου. Είναι προφανές ότι οι υπηρετούντες πρυτάνεις που λήγει η θητεία τους έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες του νέου νόμου.

4. Θεωρεί ατυχείς τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών που έγιναν προκαταλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου και της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ