Αντιπαράθεση Βενιζέλου με τη Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ - iefimerida.gr

Αντιπαράθεση Βενιζέλου με τη Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στην Αννα Διαμαντοπούλου η οποία σε ανακοίνωση της είχε χαρακτηρίσει ύβρι προς τη Δημοκρατία την αλλαγή του νόμου για τα Πανεπιστήμια που είχε προωθήσει η ίδια ως υπουργός Παιδείας και είχε ψηφιστεί από τα 4/5 της Βουλής έδωσε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στον νόμο για τα Πανεπιστήμια, ο κ. Βενιζέλος αποτυπώνοντας για πρώτη φορά την επίσημη άποψη του ΠαΣοΚ, σημείωσε ότι θεωρεί τον «νόμο Διαμαντοπούλου» μια σημαντική θεσμική κατάκτηση για την αναβάθμιση των ΑΕΙ επειδή αποβάλλει τον κομματισμό από τα πανεπιστήμια και εκσυγχρονίζει τη λειτουργία τους.

«Ως καθηγητής από νεαρή ηλικία, απεχθάνομαι κάθε μορφής φοιτητοπατερισμό», τόνισε. Είπε επίσης ότι τον ξένισε η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει το πρώτο νομοσχέδιο στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να συζητηθεί σε τέσσερις συνδριάσεις στην Ολομέλεια ώστε να έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν όλοι οι βουλευτές και υπάρξει μια άνεση χρόνου για την επεξεργασία του κειμένου.

«Ελπίζω να μην κατηγορηθούμε για ύβρι προς τη Δημοκρατία αν ζητήσουμε να ξανασυζητηθούν κάποιοι όροι της δανειακής σύμβασης η οποία ψηφίστηκε με πλειοψηφία των 2/3 από τη Βουλή. Υπάρχει μια ανοιχτή διαδικασία, η Βουλή έχει δικαίωμα να νομοθετεί και δεν έχει ευνουχιστεί», συμπλήρωσε, αφήνοντας σαφή αιχμή για την κυρία Διαμαντοπούλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ