Κουίκ: Να έρχονται οι υπουργοί στη Βουλή για να απαντάνε στους βουλευτές - iefimerida.gr

Κουίκ: Να έρχονται οι υπουργοί στη Βουλή για να απαντάνε στους βουλευτές

Κουίκ: Να έρχονται οι υπουργοί στη Βουλή για να απαντάνε στους βουλευτές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη διαμαρτυρία εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ για στη στάση ορισμένων υπουργών οι οποίοι δεν προσέρχονται στη Βουλή αυτοπροσώπως προκειμένου να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών για σημαντικά ζητήματα.

Ειδικότερα, με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση όπου οι υπουργοί Οικονομικών και Γεωργίας δεν εμφανίστηκαν για να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την Αγροτική και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Πετρελαίου, αντίστοιχα, επικαλούμενοι υπηρεσιακό κώλυμα, ο κ. Κουίκ δήλωσε:

Είναι προφανές ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη αρχίζει να εισάγει άλλου είδους νοοτροπίες σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου και κατ' επέκταση των Ελλήνων πολιτών, αφού δυστυχώς, δεν ήταν χθες η πρώτη φορά που κατέφυγε σε τέτοια φαινόμενα απαξίωσης του Κοινοβουλίου.

Κανένα υπηρεσιακό κώλυμα δεν είναι υπέρτατο της ενημέρωσης της Βουλής. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει άλλου είδους κώλυμα. Κόλλημα στο μυαλό με την τρόικα, όπως είπα και στον Αντιπρόεδρο της Βουλής που διηύθυνε τη διαδικασία των Επίκαιρων Ερωτήσεων.

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι τώρα αρνούνται να παρουσιαστούν στις Επίκαιρες Ερωτήσεις οι ίδιοι οι Υπουργοί οι οποίοι στέλνουν ή τους Αναπληρωτές τους ή τους Υφυπουργούς τους. Αυτοί κατά κανόνα δίνουν νεφελώδεις και μη δεσμευτικές απαντήσεις, επικαλούμενοι πρωτοβουλίες των...Υπουργών τους. Οπερέτα, δηλαδή... ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ