Bild: Η λίστα της ντροπής για την Ελλάδα! - iefimerida.gr

Bild: Η λίστα της ντροπής για την Ελλάδα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Γι' αυτoύς τους λόγους δεν πρόκειται ποτέ οι Έλληνες να βγουν από τη κρίση». Φέροντας αυτό το τίτλο, η γερμανική εφημερίδα Bild συνεχίζει, με ειρωνική πάντοτε διάθεση, να απαριθμεί τα επιτεύγματα των Ελλήνων, υπενθυμίζοντας όλες τις σκανδαλώδεις σπατάλες στα δημοσιονομικά της χώρας μας.

Αυτή τη φορά, επέλεξε να δημοσιεύσει μια «λίστα» με επιδόματα και υπέρογκα ποσά που δίνονται στους Έλληνες εργαζόμενους ενώ αναρωτιέται, «ποια χώρα στο κόσμο, καταβάλλεται σύνταξη επί 22 ολόκληρα χρόνια σε έναν πεθαμένο χωρίς να το αντιληφθεί κανείς; Σωστά! Η Ελλάδα». Ορίστε η λίστα της Bild,

800 πρώην πολιτικοί ζητούν απαιτούν περισσότερα χρήματα- περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.
Συνεργάτες του Παπανδρέου εξακολουθούν να λαμβάνουν 16 μισθούς.
Υπάλληλοι σε κρατικές επιχειρήσεις λαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μπόνους για: να προσέρχονται στη δουλειά τους στην ώρα τους, να πλένουν τα χέρια τους και για την εργασία τους σε θερμοκρασίες από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα και για το χειρισμό ενός φωτοτυπικού μηχανήματος υπάρχει επιπλέον επίδομα. Έτσι, ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να αυξήσει το μισθό του από 3098 ευρώ στις 8675 ευρώ.
Οι οδηγοί λεωφορείων, ξεκινάνε επίσημα την εργασία τους, σύμφωνα με το συμβόλαιό τους, ήδη από το δρόμο προς τον χώρο εργασίας τους. Ακόμα και για την προθέρμανση της μηχανής του λεωφορείου, καταβάλλεται στον εργαζόμενο επίδομα.
Οι ελεύθερες ημέρες (ρεπό) των μηχανοδηγών, καταγράφονται με 28 ώρες αντί 24 ώρες.
Στους παπάδες καταβάλλεται επίσης επίδομα μετά από κάθε λειτουργία.
Σε συγκεκριμένες δημόσιες επιχειρήσεις, όπως στα «Ελληνικά Πετρέλαια», υπάρχουν 18 μισθοί το χρόνο. Ένας νυχτοφύλακας λαμβάνει μέχρι και 72 χιλιάδες ευρώ ενώ κάθε υπάλληλος δικαιούται για πέντε ημέρες το χρόνο πολυτελείς διακοπές σε ξενοδοχείο της επιλογής του. Σε σύγκριση με τους γερμανούς συναδέλφους τους, οι έλληνες υπάλληλοι της συγκεκριμένης επιχείρησης, λαμβάνουν 50% περισσότερο μισθό.
Επί χρόνια υψηλόβαθμοι πολιτικοί ζητούν, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, γύρω στις 250 χιλιάδες ευρώ, μέχρι να βγουν στη σύνταξη. Μάλιστα, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, που συμμετέχουν στη πολιτική από το 1993, λαμβάνουν διπλάσια σύνταξη.
Κάθε τέταρτος έλληνας εργαζόμενος δουλεύει στο δημόσιο. Πολλές όμως δημόσιες επιχειρήσεις παρουσιάζουν τεράστιες ζημιές, ο ΟΣΕ έχει χρέος ύψους 11 δις ευρώ.
Περισσότερα από 200χιλιάδες σπίτια στην Ελλάδα είναι αυθαίρετα, μέχρι σήμερα. Έσοδα από τη φορολογία; Μηδέν!
Κάποιος υπάλληλος της εφορίας, καταχράστηκε 2 εκατομμύρια Ευρώ. Ακόμα και μοναχοί εμπλέκονται σε φοροδιαφθορές. Ακόμα και στο Άγιο Όρος έγιναν παράνομες αγοραπωλησίες.
Το κράτος εγγυάται ακόμα στους φαρμακοποιούς περιθώρια κέρδους 35%. Με ένα φαρμακείο ανά 1200 κατοίκους, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στη κορυφή της Ε.Ε.
Ένας γιατρός από πολυτελή συνοικία της Αθήνας, αποκαλύφθηκε ότι έχει 10 εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό του, αλλά στην εφορία δηλώνει μόλις 30 χιλιάδες ευρώ.
Εξαιτίας της παράνομης εργασίας και της φοροδιαφυγής, οι εφορίες στην Ελλάδα χάνουν ετησίως 30 δις ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ