Στέφεν Καμπέτερ: Δεν μας συμφέρει να πτωχεύσετε! - iefimerida.gr

Στέφεν Καμπέτερ: Δεν μας συμφέρει να πτωχεύσετε!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει τη βοήθεια προς την Ελλάδα και θέλει να αποφευχθεί κάθε περίπτωση πτώχευσης, όχι για να σώσει τη χώρα μας, αλλά για να προστατεύσει τα δικά της τραπεζικά συστήματα.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του γερμανού Κοινοβουλευτικού Υφυπουργού Οικονομικών, Στέφεν Καμπέτερ, σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης.

«Δεν είμαι έτοιμος να τα παρατήσω», τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν αποδέχεται τα σενάρια, από διάφορους ειδικούς, περί πτώχευσης της χώρας.

Μάλιστα τόνισε, ότι θα υπάρξουν τεράστιες απώλειες για τους μετόχους των γερμανικών τραπεζών, σε περίπτωση μερικής εγκατάλειψης των Ελλήνων ιδιωτών πιστωτών.

Όπως επισήμανε, η στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα, σημαίνει ταυτόχρονα και σταθερότητα της γερμανικής οικονομίας, αποτρέποντας απώλειες δισεκατομμυρίων στις Τράπεζες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ