Πορτοκαλί τηλέφωνο σε Βενιζέλο και Κουβέλη για να μιλάνε κάθε μέρα με Σαμαρά - iefimerida.gr

Πορτοκαλί τηλέφωνο σε Βενιζέλο και Κουβέλη για να μιλάνε κάθε μέρα με Σαμαρά

Πορτοκαλί τηλέφωνο σε Βενιζέλο και Κουβέλη για να μιλάνε κάθε μέρα με Σαμαρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η είδηση από μόνη της είναι εντυπωσιακή. Στα γραφεία και τα σπίτια τόσο του Ευάγγελου Βενιζέλου, όσο και του Φώτη Κουβέλη θα λειτουργούν ασφαλείς απ' ευθείας κυβερνητικές τηλεφωνικές γραμμές -τα παραδοσιακώς αποκαλούμενα πορτοκαλί τηλέφωνα, λόγω του χρώματος που είχαν κάποτε- με τις οποίες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να μιλούν τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου.

Αν και ο βασικός λόγος της ενέργειας αυτής είναι η ανάγκη ασφαλών και άμεσων επικοινωνιών, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει την εξαιρετική σημειολογική σημασία αυτής της κίνησης.

Οπως αποδείχθηκε και χθες από τις παράλληλες και σχεδόν ταυτόχρονες δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που προειδοποιούσαν τους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να μην εκβιάζουν την Ελλάδα, αυτή την εποχή η συνεργασία των τριών κομμάτων του κυβερνητικού σχήματος είναι αγαστή και ανέφελη.

Τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ενώνουν τόσο η προγραμματική τους συμφωνία όσο και ο μονόδρομος στον ο οποίο εθελοντικά μπήκαν. Γνωρίζουν και οι τρεις ότι ενδεχόμενη αποτυχία τους και κατάρρευση του κυβερνητικού τους σχήματος θα φέρει εκλογές και πιθανότατα τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, με τους ίδιους να έχουν υποστεί μια οδυνηρή εκλογική ήττα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ