Πόσο μακριά είστε διατεθειμένοι να ταξιδέψετε προκειμένου να απολαύσετε ένα πραγματικά μοναδικό cocktail; To Havana Club μας ταξιδεύει στην Αβάνα μέσα από τρεις συλλεκτικές συσκευασίες του Havana Club Añejo 3 Ετών και μας καλεί να ξανασυστηθούμε με το διάσημο ποτό...
Οι συλλεκτικές φιάλες είναι εμπνευσμένες από τρία ιστορικά bars της Αβάνας, με μοναδικές εικονογραφήσεις που φέρνουν σε πρώτο πλάνο την ιστορία τους.
El Floridita: Με ιστορία που πάει πίσω στο 1820, όταν ονομαζόταν «La Piña de Plata», το Floridita είναι ένα από τα θρυλικότερα cocktail bars της Αβάνας. Όταν το bar πέρασε στον Constantino Ribalaigua Vert το 1918, το όνομά του άλλαξε σε «El Floridita». Ο Vert, ως επικεφαλής των bartenders, βρίσκεται πίσω από την συνταγή του Frozen Daiquiri, κάνοντάς το διάσημο σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που το Floridita έχει το παρατσούκλι «La Cuna del Daiquiri» (Το λίκνο του Daiquiri)!
Hotel Nacional de Cuba: Στο κεντρικότερο σημείο της Αβάνας, με θέα την παραλιακή λεωφόρο Malecon, βρίσκεται το σήμα κατατεθέν της πόλης. Το εμβληματικό ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του το 1930 και αγκάλιασε αμέσως την υψηλή τέχνη του bartending. To Hotel Nacional de Cuba είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες καθώς έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως οι Frank Sinatra, Marlon Brando και Ava Gardner. Και αν κάποτε βρεθείτε στο Hotel Nacional, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το Mojito του La Terraza bar, απολαμβάνοντας τη θέα της θάλασσας της Καραϊβικής.
La Bodeguita del Medio: Το πιο θρυλικό Mojito bar της Αβάνας, τοποθετημένο ακριβώς στην καρδιά της πρωτεύουσας της Κούβας. Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του και οι τοίχοι του, καλυμμένοι με graffiti από διάσημους και μη θαμώνες, φέρνουν στο νου χιλιάδες ιστορίες. H ιστορία του αρχίζει το 1942, και από όταν άνοιξε τις πόρτες του έγινε γρήγορα το επίκεντρο για όλα τα ανήσυχα καλλιτεχνικά πνεύματα της Αβάνας. Στο La Bodeguita, πρωταγωνιστής παραμένει πάντα το Mojito, φτιαγμένο με τον απόλυτα παραδοσιακό τρόπο και αποκλειστικά με το «χρυσό της Κούβας», το Havana Club Añejo 3 Ετών.
Havana Club Añejo 3 Ετών: Το ρούμι με το μεγαλύτερο κύρος από όλα τα λευκά ρούμι, που προσφέρει την αίσθηση της ασυναγώνιστης ποιότητας σε όλα τα cocktails. Η παλαίωσή του για τουλάχιστον τρία χρόνια σε δρύινα βαρέλια το καθιστά το ιδανικό συστατικό για όλα τα cocktails, και ειδικά για τα παραδοσιακά κουβανέζικα cocktails, όπως σερβίρονται εδώ και δεκαετίες στα μυθικά bars της Αβάνας.
Και τώρα που τα γνωρίσατε, ήρθε η ώρα να μάθετε να τα φτιάχνετε....
Το Mojito του La Bodeguita del Medio
Συστατικά:
- 2 κ.γ.ζάχαρη
- χυμός μισού lime
- δύο κλαδάκια φρέσκος δυόσμος
- 45ml Havana Club Añejo 3 Ετών
- 90ml ανθρακούχο νερό
Εκτέλεση: Σε ψηλό ποτήρι, βάλτε τη ζάχαρη, το χυμό lime, το δυόσμο και το ανθρακούχο νερό, και πιέστε με ένα μικρό γουδοχέρι. Προσθέστε το Havana Club 3 Ετών και τέσσερα παγάκια, ανακατέψτε και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι δυόσμο.
To Daiquiri του El Floridita
- 2 κ.γ. λευκή ζάχαρη
- χυμός μισού lime
- μερικές σταγόνες λικέρ Maraschino
- 1 κούπα θρυμματισμένος πάγος
- 60ml Havana Club Añejo 3 Ετών
Εκτέλεση: Αναμίξτε όλα τα συστατικά σε ηλεκτρικό μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα, και σερβίρετε σε παγωμένο ποτήρι Daiquiri.
Οι συλλεκτικές συσκευασίες του Havana Club Añejo 3 Ετών κυκλοφορούν ήδη και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Θα τις βρείτε σε επιλεγμένα super markets και κάβες, καθώς και στα καλύτερα bars και beach bars, στην τιμή της κανονικής φιάλης.