Μια συνταγή εντελώς καλοκαιρινή, απαιτεί φρέσκα κόκκινα κεράσια, σκληρά και ζουμερά. Είναι εξαιρετικά απλή και περιέχει πολύ λίγη ζάχαρη. Ο μόνος μπελάς είναι η διαδικασία δέκα λεπτών να βγάλουμε τα κουκούτσια.
Υλικά
Προετοιμάζουμε μια λεπτή ζύμη όπως στη συνταγή που παραθέτουμε σε άλλη σελίδα του igastronomie. Είναι σημαντικό να αφήσουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» 1 ώρα πριν ψηθεί. Αν την έχετε ήδη ετοιμάσει και την έχετε στην κατάψυξη, αφήστε την εκτός ψυγείου για λίγο. Τοποθετήστε, καλύτερα, ένα χαρτί ψησίματος κάτω από τη ζύμη πριν βάλετε το ταψάκι στο φούρνο.
500 γραμμάρια κεράσια
125 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
3 dl φρέσκο γάλα πλήρες
1 πρέζα αλάτι
20 γραμμάρια βούτυρο
Προετοιμασία
Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βγάλτε τα κουκούτσια, προσθέστε 50 γραμμάρια ζάχαρη στα φρούτα για να βγάλουν τους χυμούς και αφήστε τα να ξεκουραστούν 1 ώρα.
Χτυπήστε τα αυγά.
Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, και την ζάχαρη που απέμεινε.
Ανακατέψτε ελαφρά και προσθέστε το γάλα.
Βουτυρώστε καλά το ταψάκι ή χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο για να βγάλετε ευκολότερα την ζύμη και ψήστε την χαλαρά, σε φούρνο 180 βαθμών.
Τοποθετήστε τα κεράσια στον πάτο του ταψιού.
Από πάνω βάζετε το μείγμα και ψήνετε πάλι επί 35 ως 40 λεπτά.
Οταν η τάρτα θα είναι χλιαρή γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη, αν θέλετε, και σερβίρετε.