Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Κυριακή 22 Ιουλίου - 3ο φεστιβάλ βωβού κινηματογράφου - iefimerida.gr

Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Κυριακή 22 Ιουλίου - 3ο φεστιβάλ βωβού κινηματογράφου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μουσικά Διαμάντια στο Φεστιβάλ Γαλατσίου, Ηρακλής Μαινόμενος σε διασκευή Meineck, 3ο φεστιβάλ βωβού κινηματογράφου στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2012: “MUSIC DIAMONDS” SUMMER EDITION

Η γνωστή ερμηνεύτρια Λόρνα, σε ένα μουσικό αφιέρωμα σε μεγάλες κυρίες του τραγουδιού. Ένα μουσικό ταξίδι με τα πιο χαρακτηριστικά και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων ερμηνευτριών, από τη Barbra Streisand, τη Shirley Bassey, τη Celine Dion, τη Whithney Houston, τη Lisa Minelli, τη Mariah Carey κ.α. μέχρι τη Μαρινέλλα, τη Τζένη Βάνου, τη Δήμητρα Γαλάνη, τη Χαρούλα Αλεξίου, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, την Τάνια Τσανακλίδου κ.α. Θέατρο Άλσους Βεΐκου. Ώρα: 21:00. Εισιτήριο 10€.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

  • 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΩΒΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ - Η ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: THE SCARLET LETTER (ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ) - (1926) ΤΟΥ VICTOR SJOSTROM

Στη συντηρητική Βοστώνη, η μοδίστρα Hester Prynne συναντά τυχαία τον ιερέα Arthur Dimmesdale. Οι δυό τους ερωτεύονται, αλλά η σχέση τους δεν μπορεί να κρατήσει: Η Hester είναι ήδη παντρεμένη με τον Roger Prynne, έναν γιατρό ο οποίος αγνοείται για εφτά χρόνια. Ο Dimmesdale πρέπει να φύγει για Αγγλία, όταν επιστρέφει, βρίσκει την Hester έγγυο με το παιδί τους, και γίνεται μάρτυρας της έντονης αρνητικής κριτικής της πόλης. Σε μια ταπεινωτική δημόσια τελετή, η Hester αναγκάζεται να φορέσει το κατακόκκινο γράμμα Α - που συμβολίζει τη μοιχεία - και το οποίο θα πρέπει να φοράει για την υπόλοιπη ζωή της. Ο Dimmesdale κατευθύνεται από τους πατέρες της εκκλησίας να απαιτήσει να μάθει από την Hester ποιό έιναι το άτομο με το οποίο διέπραξε την αμαρτωλή πράξη. Παίζουν: Lillian Gish, Lars Hanson, Henry B. Walthall, Karl Dane, William H. Tooker, Marcelle Corday, Fred Herzog, Jules Cowles, Mary Hawes, Joyce Coad, James A. Marcus. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Ταύρος (Πειραιώς 206). Τηλ. 210 3463333. Ώρα: 21:00.
Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ - Παρ 11:00 - 14:00. Απαραίτητη η κράτηση θέσης - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΘΕΑΤΡΟ

  • "ΗΡΑΚΛΗΣ (ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ)" ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ PETER MEINECK

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα τη διεθνούς φήμης θεατρική ομάδα Aquila Theatre από τη Νέα Υόρκη, στη νέα της παραγωγή "Ηρακλής". Η παράσταση είναι βασισμένη στο συγκλονιστικό έργο Ηρακλής Μαινόμενος του Ευριπίδη, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Αμφιθέατρο Bovard του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στο Los Angeles τον Μάρτιο του 2012. Το έργο θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο του ΙΜΚ μόνο για τρεις παραστάσεις: Κυριακή 22, Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Ιουλίου 2012, στις 21:00. Οι παραστάσεις πλαισιώνoνται με workshops καθώς και με ανοικτές συζητήσεις του θιάσου με το κοινό στο τέλος των παραστάσεων.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Τηλ. 210 3463333.
Εισιτήρια: 20€ Κανονικό, 12€ Μαθητικό /Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ).

  •  "ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ" ΤΩΝ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΤΣΙΝΑ - ΤΖΕΝΗΣ ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το συγγραφικό δίδυμο Νίκου Μουτσινά - Τζένης Διαγούπη, μετά την επιτυχία της πρώτης τους συγγραφικής συνεργασίας «Ψέκασα την Ελίζα», στο Θέατρο «Χώρα» τη χειμερινή σεζόν 2011-12, ετοίμασαν το νέο τους έργο, την κωμωδία «Τα Βαφτίσια», το οποίο περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Η ιστορία της παράστασης, που σε παραπέμπει στη χρυσή εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου, αφορά στη βάφτιση του παιδιού του Σωτήρη Παπατζάλα (Νίκος Μουτσινάς) και της γυναίκας του Βικτωρίας Τρικούπη- Παπατζάλα (Μαρία Σολωμού). Με αφορμή τα βαφτίσια, δέχονται στο σπίτι τους τον αδερφό του Σωτήρη, Λευτέρη Παπατζάλα (Θανάσης Αλευράς), τη γυναίκα του Μπία Παπατζάλα (Τζένη Διαγούπη) αλλά και την κουμπάρα τους από την Αμερική, Καλλιόπη Τάπας (Ελένη Καρακάση). Τι συμβαίνει όμως όταν μία οικογένεια με πολλά μυστικά συναντιέται ξανά; Ποιες αλήθειες λέγονται που οδηγούν σε απανωτές ανατροπές; Πόσο χαμηλά θα πέσουν οι συγγενείς; Και τελικά το μεγάλο ερώτημα «Θα γίνουν τα βαφτίσια;» Παίζουν: Νίκος Μουτσινάς, Μαρία Σολωμού, Φωτεινή Ντεμίρη, Αθηνά Οικονομάκου, Θανάσης Αλευράς, Τζένη Διαγούπη, Ελένη Καρακάση. Βεάκειο θέατρο (Λόφος Προφήτη Ηλία). Τηλ. 210 4194520. Ώρα: 21:15.
Γενική είσοδος: 15€.

  • ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 2012: "ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ" - ΧΟΡΟΔΡΑΜΑ

Η ποιήτρια Βενετία Μακρυνώρη (Vennis Mak), την Κυριακή 22 Ιουλίου και ώρα 21.00 παρουσιάζει το χορόδραμα «Υψηλή Τάση» με επιτελείο γνωστών ηθοποιών. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε έναν από τους καλύτερους χώρους τέχνης, το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, όπου διεξάγονται και τα Αισχύλεια. Συντελεστές: Σκηνοθεσία- Δραματουργική επεξεργασία: Αθηνά Παππά. Κρουστά- Μουσική επιμέλεια: Νίκος Τουλιάτος. Με τους:Αθηνά Παππά, Γιώργο Χρανιώτη, Νίκο Τουλιάτο, Δημήτρη Μαζιώτη, Κατερίνα Μαρτίνου. Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας (Παραλία Ελευσίνας Κανελλοπούλου και Δραγούμη). Ώρα: 21:00. Γενική είσοδος: 5€.

  • "ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ" ΤΟΥ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης, μετά «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» διασκεύασε για τα παιδιά, το πιο πολυπαιγμένο, πολυδιαβασμένο και αγαπημένο θεατρικό έργο σε όλο τον κόσμο: το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ και μαζί με τις μαγικές σβούρες έρχεται το φετινό καλοκαίρι, για να φέρει στις καρδιές μικρών και μεγάλων τη δύναμη της νιότης, του αυθορμητισμού και της φαντασίας. Παίζουν οι ηθοποιοί: Λευτέρης Βασιλάκης, Ηλέκτρα Καρτάνου, Άγγελος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Μαχαίρας, Κωνσταντίνος Παππάς , Ηλίας Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Πάσσος, Μαριαλένα Ροζάκη, Μαριλίζα Χρονέα. Γυμνάσιο - Λύκειο Ραφήνας (Λεωφόρος Χρυσοστόμου Σμύρνης). Ώρα: 21:00.
Γενική είσοδος: 10€. Ομαδικό για συλλόγους και ομάδες θεατών: 8€. Τηλ. 210 9853609, 6948 74 49 88.

  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2012: "Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ" ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΛ ΜΠΡΕΧΤ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ "ΑΦΑΝΤΟΙ"

Οι Άφαντοι δημιουργούν ένα καινούργιο κόσμο με ανθρώπους που έχουν την δύναμη να αλλάζουν. Φωνές, χαμόγελα, αυτοσχεδιασμοί όλα μπλέκονται με ένα ρυθμό που σε παρασύρει και σε παίρνει από την πραγματικότητα και ό, τι αυτή συνεπάγεται. Το σώμα δεν ορίζεται από τίποτα άλλο παρά την λαχτάρα του να είναι μέρος του κύκλου και η ψυχή από μια γαλήνη, μια ηρεμία. Και οι μονάδες γίνονται ένα σύνολο, μια μουσική, μια αρμονία. Πρόκειται για ένα έργο με γέλιο, τραγούδι, αλλά και συγκίνηση για το «τι κάνει ο άνθρωπος για να επιζήσει». Μία ομάδα, πενήντα άτομα, θα παρουσιάσουν τη δική τους «Όπερα της Πεντάρας».
Θέατρο Πέτρας - Ίλιον . Τηλ: 210 5062166. Ώρα: 21:30
Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ