Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι στην κυβέρνηση για να βλέπει, αλλά για να προτείνει - iefimerida.gr

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι στην κυβέρνηση για να βλέπει, αλλά για να προτείνει

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι στην κυβέρνηση για να βλέπει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης ανέλυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης κατά την διάρκεια της εισήγησής του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, τονίζοντας πως υπάρχει ένα δίπτυχο που πρέπει να ακολουθηθεί το οποίο είναι: «όχι άλλα οριζόντια μέτρα» και «αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης».

«Δεν είναι δεδομένο ότι έχουμε ξεφύγει από χρεοκοπία, ούτε είναι δεδομένη η παραμονή στο ευρώ, αν δεν ασκηθούν συγκεκριμένες πολιτικές βαθειάς προοδευτικής μεταρρύθμισης με ίση κατανομή των βαρών» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης τόνισε ότι: «γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο επεξεργασία ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας» και αυτό απαιτεί, πρόσθεσε, «μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια».

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποκάλυψε πως «σύντομα θα αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία για να τεθεί το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πέραν της Τρόικα», επισημαίνοντας επίσης «τίποτα δεν θα γίνει αν δεν αντιμετωπισθεί η ύφεση».

Καταλήγοντας ο Φώτης Κουβέλης μίλησε και για τον ρόλο του κόμματος στον κυβερνητικό συνασπισμό υποστηρίζοντας πως η ΔΗΜΑΡ δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση για να παρακολουθεί και να ελέγχει το κυβερνητικό έργο, αλλά για να: «Συμβάλλει με προτάσεις και θέσεις».

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση. Θα διεκδικούμε επίπονα και συστηματικά να τηρείται η Προγραμματική Συμφωνία και Σύγκλιση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ