Μπαν Κι-μουν και Μάθιου Νίμιτς πάνε στα Σκόπια, για το ζήτημα της ονομασίας - iefimerida.gr

Μπαν Κι-μουν και Μάθιου Νίμιτς πάνε στα Σκόπια, για το ζήτημα της ονομασίας

Στα Σκόπια ο Μπαν Κι Μουν και ο Μάθιου Νίμιτς για το ζήτημα της ονομασίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα Σκόπια μεταβαίνει στις 24 Ιουλίου για διήμερη επίσκεψη ο Γ.Γ του ΟΗΕ του Μπαν Κι-μουν ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Μάθιου Νίμιτς.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ και με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ενώ θα απευθύνει και ομιλία στη Βουλή των Σκοπίων.

Η επίσκεψη θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό γεγονός στη γειτονική χώρα και τα ΜΜΕ των Σκοπιών την ερμηνεύουν ως καλή κίνηση στην διεθνή πολιτική σκακιέρα για την επίλυση του ονόματος της χώρας αλλά και την ένταξη της στον ΟΗΕ.

«Το γεγονός ότι ο κ. Μπαν Κι-μουν θα συνοδεύεται από τον ειδικό διαμεσολαβητή για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, θεωρείται ως επιβεβαίωση της σημασίας που αποδίδεται από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στην άμεση διευθέτηση του θέματος και στην ανάγκη να βρεθεί τρόπος να επιταχυνθεί η διαδικασία», προστίθεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων στην οποία αναφέρεται ακόμη ότι κατά τις συναντήσεις που θα έχει η ηγεσία των Σκοπίων με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για πολλά τρέχοντα θέματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ