Ο Άσαντ χάνει τον έλεγχο – Οι Σύροι αντάρτες ελέγχουν τα σύνορα της χώρας - iefimerida.gr

Ο Άσαντ χάνει τον έλεγχο – Οι Σύροι αντάρτες ελέγχουν τα σύνορα της χώρας

Ο Άσαντ χάνει τον έλεγχο – Οι Σύροι αντάρτες ελέγχουν τα σύνορα της χώρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και εντείνονται οι φήμες πως ο Μπασάρ Αλ Άσαντ έχει χάσει πλέον τον έλεγχο της Συρίας και ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την εξουσία. Την ίδια ώρα οι πληροφορίες λένε πως οι αντάρτες έχουν πάρει τον έλεγχο των συνοριακών φυλακίων.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Παρίσι -σε συνέντευξή του- υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασαντ μπορεί να «φύγει πολιτισμένα από τη Συρία».

Ο Αλεξάντρ Ορλόφ, επικεφαλής της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στη Γαλλία πρόσθεσε ότι ο Ασαντ δέχεται να αποχωρήσει από την εξουσία αλλά θα το κάνει με μεθοδικό τρόπο. Την πρόθεση αυτή διέψευσαν Σύροι αξιωματούχοι, ενώ άλλες πληροφορίες επιμένουν ότι η σύζυγος και τα τρία παιδιά του προέδρου της Συρίας είναι ήδη στην Ρωσία.

Επίσης άλλο ένα χτύπημα για το καθεστώς είναι το ότι Ιρακινοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το BBC, υποστηρίζουν πως πλέον αυτοί που ελέγχουν τα σύνορα της Συρίας είναι οι αντάρτες. Έτσι τα συνοριακά φυλάκια στα σύνορα με την Τουρκία φαίνονται να μην είναι ελέγχονται πλέον από το καθεστώς του Άσαντ. Μάλιστα, συγκεκριμένα αναφέρονται τα περάσματα του Μπαμπ αλ Άουα και του Τζαραμπλούς, στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς και το φυλάκιο στο Αμπού Καμάλ, στα σύνορα με το Ιράκ, πάνω στις όχθες του ποταμού Ευφράτη.

Τις τελευταίες ώρες η είδηση πως ο Άσαντ εγκαταλείπει την εξουσία κάνει τον γύρο του κόσμου. Το καθεστώς μπορεί να διαψεύδει κατηγορηματικά, ωστόσο οι φήμες ενισχύονται τόσο από δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων, Σύρων και μη αλλά και από τα γεγονότα.

Μετά από την κατάληψη της Δαμασκού από τους αντάρτες, μέλη της οικογένειας του προέδρου μεταφέρθηκαν με ιδιωτικό τζετ στην πόλη Λατάκια. Ο ίδιος ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν έχει εμφανιστεί πάντως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ