Βρέθηκε εξωπλανήτης μικρότερος από την Γη - iefimerida.gr

Βρέθηκε εξωπλανήτης μικρότερος από την Γη

Βρέθηκε εξωπλανήτης μικρότερος από την Γη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν νέο πλανήτη έξω από το ηλιακό μας σύστημα ισχυρίζονται ότι βρήκαν οι επιστήμονες, ο οποίος υπολογίζεται πως έχει μέγεθος περίπου τα 2/3 της Γης.

Η ανακάλυψη έγινε μέσω του τηλεσκοπίου «Σπίτσερ» της NASA και είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω τηλεσκόπιο ανακαλύπτει ένα πιθανό εξωπλανήτη και η σχετική δημοσίευση θα γίνει στο περιοδικό αστροφυσικής «The Astrophysical Journal».

Το όνομα του νέου πλανήτη είναι «UCF-1.01». Ωστόσο η ονοματοδοσία του είναι προσωρινή καθώς θα του δοθεί άλλο όνομα όταν επιβεβαιωθεί η ύπαρξή του. Έχει εκτιμώμενη διάμετρο 8.400 χιλιομέτρων (έναντι 12.713 χλμ της Γης) και θεωρείται πολύ καυτός, με πιθανή θερμοκρασία 600 βαθμών Κελσίου, καθώς βρίσκεται σε πολύ κοντινή τροχιά γύρω από το άστρο του, έναν ερυθρό νάνο με την ονομασία GJ 436. Το έτος του (η διάρκεια περιφοράς γύρω από το άστρο του) διαρκεί μόλις 1,4 γήινες μέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ