Αποζημίωση 60 εκ. δολάρια θα πληρώσει στα παιδιά του ο χάκερ που σκότωσε τη γυναίκα του - iefimerida.gr

Αποζημίωση 60 εκ. δολάρια θα πληρώσει στα παιδιά του ο χάκερ που σκότωσε τη γυναίκα του

Αποζημίωση 60 εκ. δολάρια θα πληρώσει στα παιδιά του ο χάκερ που σκότωσε τη γυνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποσό-μαμούθ των 60 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να πληρώσει στα δύο παιδιά του ένας άλλοτε «ροκ σταρ» της Πληροφορικής ο οποίος σκότωσε το 2008 τη γυναίκα του.

Πρόκειται για τον Χανς Ράιζερ, τον γκουρού των υπολογιστών που έφτιαξε το ReiserFS (ένα σύστημα αρχείων με πολύ μεγάλες δυνατότητες) ο οποίος είχε δολοφονήσει το 2006 την 31χρονη γυναίκα του Νίνα θάβοντας την σε ένα αγρόκτημα. Το ζευγάρι ήταν στη διαδικασία διαζυγίου και τα ίχνη της άτυχης γυναίκας χάθηκαν όταν άφησε τα παιδιά της για να περάσει ένα σαββατοκύριακο με τον Ράιζερ. Εκείνος την σκότωσε και την έθαψε, ενώ στην αστυνομία είπε ότι η γυναίκα του έφυγε για τη Ρωσία λόγω της διαμάχης που είχαν για τα οικονομικά της εταιρείας του.

Η αστυνομία τον θεώρησε εξ αρχής ύποπτο και στη δίκη που έγινε το 2008, καταδικάστηκε σε ισόβια. Δύο βδομάδες μετά την καταδίκη του, ο Ράιζερ ομολόγησε με αντάλλαγμα μείωση της ποινής στα 15 χρόνια και υπέδειξε που την είχε θάψει.

Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, οι δικηγόροι των δύο παιδιών (ένα 12χρονο αγόρι και ένα 11χρονο κορίτσι) ενεργώντας αυτεπάγγελτα υπέρ τους έκαναν αγωγή κατά του Ράιζερ ζητώντας να επιδικαστεί στα ανήλικα αποζημίωση, καθώς θεωρούσαν ότι ο εγκληματίας χάκερ μπορεί να είχε κρύψει αρκετά περιουσιακά στοιχεια. Οι ένορκοι επιδίκασαν τελικά 25 εκ. δολάρια στο σε κάθε παιδί και έξτρα άλλα 10 εκ. δολάρια σε ζημιές.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόφαση», είπαν οι δικηγόροι. «Η δολοφονία της Νίνα προξένησε μεγάλη ζημιά σε όποιον την ήξερε και ιδιαίτερα στα παιδιά της».

Αξίζει να σημειωθεί οτι στη νέα δίκη ο Ράιζερ εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, και επανέλαβε μια ιστορία που είχε πει στους ενόρκους και το 2008. Ότι η γυναίκα του έπασχε από κάποια ψυχική διαταραχή, κακοποιούσε τα παιδιά τους και ο ίδιος φοβόταν ότι μπορεί να τα σκότωνε. Απλώς αυτή τη φορά παραδέχτηκε και μπροστά στους ενόρκους ότι την σκότωσε...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ