Ρουμπινί: Παγκόσμια οικονομική καταιγίδα θα ξεσπάσει το 2013... - iefimerida.gr

Ρουμπινί: Παγκόσμια οικονομική καταιγίδα θα ξεσπάσει το 2013...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να προετοιμαστούμε άπαντες για μια «τέλεια παγκόσμια καταιγίδα» μέσα στο 2013 νουθετεί ο φημισμένος οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης, Νουριέλ Ρουμπινί.

Μιλώντας στο Reuters και εκτιμώντας την τωρινή κατάσταση που χαρακτηρίζει τις οικονομίες όλου του πλανήτη, ο κ. Ρουμπινί υπογράμμισε:

«Το επόμενο έτος είναι το χρονικό σημείο, κατά το οποίο το τενεκεδάκι θα γίνει τόσο μεγάλο, ώστε δεν θα μπορείς να το κλοτσήσεις. Τότε θα έχουμε μία τέλεια παγκόσμια καταιγίδα».

Εξηγώντας διεξοδικά τους λόγους, για τους οποίους διατυπώνει αυτήν τη δυσοίωνη πρόβλεψη, ο διάσημος καθηγητής ανέφερε πέντε παραμέτρους.

Οι παράμετροι αυτές είναι: Η διαρκώς επιδεινούμενη κρίση χρέους στην Ευρώπη, οι αυξήσεις φόρων και οι περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ (ως παράγοντας πιθανής αύξησης της ύφεσης), η αναμενόμενη «ανώμαλη προσγείωση» της κινεζικής οικονομίας, η περαιτέρω επιβράδυνση στις αναδυόμενες οικονομίες και το ενδεχόμενο στρατιωτικής σύγκρουσης στο Ιράν.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ρουμπινί απέκτησε το παρατσούκλι «Δόκτωρ Καταστροφή», από τότε που έκανε προβλέψεις για την κρίση του 2008. Η προβλέψεις εκείνες, πάντως, αποδείχθηκαν σωστές...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ