Αναληθείς θεωρεί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες αυτή «χρεώνεται» απροθυμία να δεχθεί περικοπές άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ αντί των ζητούμενων 2,2 δισ. ευρώ.
«Τα οφέλη αυτά (σ.σ. τα αιτούμενα) δεν προκύπτουν από περικοπές δαπανών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά του συνόλου της κυβέρνησης» αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου. Στη συνέχεια τονίζεται πως δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, καθώς ο συνολικός προϋπολογισμός του υπουργείου είναι μικρότερος από 100 εκατομμύρια.
«Αντιθέτως», τονίζεται στο σημείωμα, «σε συνεργασία τόσο με το υπουργείο Οικονομικών, όσο και με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force), έχει ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια ανατροπής δεδομένων δεκαετιών στη Δημόσια Διοίκηση, με κατ' εξοχήν παράδειγμα αυτό της αξιολόγησης των δομών του Δημοσίου, η οποία θα ακολουθηθεί και από αξιολόγηση του προσωπικού».
Η... εξήγηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταλήγει ως εξής:
«Είναι όμως βέβαια ότι η διοικητική μεταρρύθμιση θα αποφέρει σημαντικά δημοσιονομικά οφέλη (πάντα μέσα στο πλαίσιο της δέσμευσης της κυβέρνησης να μη γίνουν απολύσεις), από εξοικονόμηση πόρων σε δαπάνες όπως μισθώματα, έξοδα κίνησης και τηλεπικοινωνιών, διευθυντικές αμοιβές, ενοποίηση προμηθειών, κ.λπ. Παράλληλα θα υπάρξει όφελος από την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ανθρώπινων και άλλων πόρων της Δημόσιας Διοίκησης».