ΕΥΔΑΠ: Σε αναπτυξιακή τροχιά με γνώμονα τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την κοινωνία - iefimerida.gr

ΕΥΔΑΠ: Σε αναπτυξιακή τροχιά με γνώμονα τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την κοινωνία

ΕΥΔΑΠ: Σε αναπτυξιακή τροχιά με γνώμονα τον άνθρωπο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H ΕΥΔΑΠ, η μεγαλύτερη Εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ελλάδα, διέρχεται σήμερα μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο στην ιστορία της.

Έχοντας αντεπεξέλθει στις προκλήσεις των περασμένων ετών και έχοντας εδραιώσει τον ηγετικό της ρόλο στην αγορά του νερού εστιάζει πλέον σε ζητήματα άμεσης προτεραιότητας που θα διασφαλίσουν την συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πελάτες της αλλά και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται σε μία αγορά με εξαιρετικά ευοίωνες προοπτικές επιχειρηματικής δραστηριοποίησης, λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης του πόσιμου νερού.

Οι προσπάθειες για τη βελτίωση των λειτουργιών της εταιρείας και την αντιμετώπιση των προκλήσεων του σημερινού ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, είναι συνεχείς, συστηματικές και σαφώς προσανατολισμένες στην επίτευξη των στρατηγικών προτεραιοτήτων της.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία εκτός από την ορθολογική διαχείριση του φυσικού πόρου και την προστασία του, μέσω ενός εκτεταμένου προγράμματος μείωσης διαρροών, μελετά την παραγωγή υπεραξίας από την συμπληρωματική αξιοποίηση των υποδομών της και την συμπληρωματικότητα των έργων του επενδυτικού της προγράμματος στην Αττική. Στη φιλοσοφία αυτή εντάσσεται η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις εγκαταστάσεις της, η μελέτη επαναχρησιμοποίησης εκροών των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων, για δευτερεύουσα χρήση (άρδευση ερημοποιημένων περιοχών, αστικού πρασίνου, γηπέδων, βιομηχανική χρήση) προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, η ΕΥΔΑΠ έχοντας ως βασικό γνώμονα ανάπτυξης το ανθρώπινο κεφάλαιο και τη γνώση, έχει προχωρήσει στη σύσταση Σχολής Μαθητείας, μιας Σχολής μοναδικής για τα δεδομένα της χώρας, όπου είναι πλέον θεσμοθετημένος ο σχεδιασμός και η εκπόνηση προγραμμάτων στοχευμένης - εξειδικευμένης γνώσης στο σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού. Τα προγράμματα αυτά είναι εναρμονισμένα με την αναπτυξιακή διαδικασία της Εταιρείας λαμβάνοντας υπόψη το ιδιαίτερα απαιτητικό εγχώριο και διεθνές περιβάλλον.

Τέλος, η Εταιρεία έχοντας συγκεντρώσει υψηλά επίπεδα τεχνογνωσίας προχωρά στην εξέταση των δυνατοτήτων επέκτασης των παρεχομένων υπηρεσιών της τόσο στην Ελλάδα (ηπειρωτική και νησιωτική) - μέσω της θυγατρικής της ΕΥΔΑΠ Νήσων - όσο και στο εξωτερικό. Η πρωτοβουλία αυτή για εξωστρέφεια, εκτιμάται ότι θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα για την ΕΥΔΑΠ, δημιουργώντας παράλληλα τις συνθήκες για περαιτέρω ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό.

Οι παραπάνω ενέργειες συμβάλλουν ενεργά στην καλλιέργεια συμμετοχικής κουλτούρας, όπου οι εργαζόμενοι, έχοντας πλήρη συνείδηση και ανάλογη ευθύνη για τα αποτελέσματα της επιχείρησης αισθάνονται ‘’δεμένοι’’ με την εξέλιξή της, δημιουργώντας υπεραξία για την Εταιρεία και τους μετόχους της. Επιπλέον, μέσω της υιοθέτησης και ενσωμάτωσης νέων περιβαλλοντικών τεχνολογιών, συμβάλλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων εξοικονομώντας σοβαρά κόστη με γνώμονα πάντα το τρίπτυχο άνθρωπος – περιβάλλον – κοινωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ