«Μαύρη τρύπα» ύψους δύο δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία βλέπει το ΔΝΤ - iefimerida.gr

«Μαύρη τρύπα» ύψους δύο δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία βλέπει το ΔΝΤ

«Μαύρη τρύπα» ύψους δύο δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία βλέπει το ΔΝΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μαύρες» είναι οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου για την παγκόσμια οικονομία για το έτος 2012, καθώς με έκθεσή του το Ταμείο επισημαίνει πως πολλές είναι οι χώρες που θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα ενώ δεν θα πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, στο σημείο που αναφέρεται στην Ελλάδα, τονίζεται πως η χώρα μας θα κλείσει την χρονιά έχοντας ένα έλλειμμα 2% αντί του 1% το οποίο ήταν και η αρχική πρόβλεψη. Η «μαύρη τρύπα» δηλαδή θα είναι διπλάσια για τον προϋπολογισμό ύψους 4 δισ. ευρώ έναντι προβλέψεως στο Μεσοπρόθεσμο για Έλλειμμα 2 δισ ευρώ.

Αναφορικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα οι υπολογισμοί αναφέρουν πως θα διαμορφωθεί στο 7%, αντί του 6,7% που ήταν η αρχική πρόβλεψη. Ωστόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισημαίνει πως τα συγκεκριμένα μεγέθη θα έπρεπε να αναθεωρηθούν περαιτέρω.

Όσον αφορά το επόμενο έτος, οι υπολογισμοί του ΔΝΤ για το Έλλειμμα, το εμφανίζουν να είναι στο 2,7%, πράγμα που σημαίνει πως θα υποχρεωθεί σε εξοικονομήσεις μέσα σε μία χρονιά που θα αγγίζουν τα 8,6 δισ. ευρώ.

Με τα δεδομένα αυτά το ελληνικό χρέος θα διαμορφωθεί το 2012 στο 162,6% και το 2013 στο 171% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ