Τελευταία ημέρα του καύσωνα - Στους 43 θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία - iefimerida.gr

Τελευταία ημέρα του καύσωνα - Στους 43 θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καμίνι που βράζει η χώρα και σήμερα Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 42 και κατά τόπους τους 43 βαθμούς κελσίου. Ευτυχώς από το απόγευμα θα δροσίσει λίγο, αφού οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και θα φτάσουν μέχρι και 8 μποφόρ.

Στην Αττική, ο ήλιος θα καίει πραγματικά με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 41 και πιθανώς τοπικά 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά παραθαλάσσια θα είναι χαμηλότερη, φτάνοντας έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος και καυτός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπεται αίθριος και ζεστός καιρός, με τη θερμοκρασία Η θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 42 και πιθανόν τοπικά 43 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 40 και πιθανώς τοπικά έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 και πιθανά στα νότια τοπικά έως και 41 βαθμούς Κελσίου.

Πτώση θερμοκρασίας ως και 10 βαθμούς από αύριο

Από το βράδυ της Δευτέρας όμως ο καύσωνας υποχωρεί και η θερμοκρασία θα αποκλιμακωθεί απότομα, ειδικά στα δυτικά. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας κατά οκτώ με δέκα βαθμούς.

Την Τρίτη, η θερμοκρασία θα πέσει στους 34 βαθμούς Κελσίου, και θα μειωθεί περαιτέρω την Τετάρτη και την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή δεν αποκλείεται να έχουμε σχετικά χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ