Νέα διαδικτυακή απάτη σε βάρος του ΙΚΑ δημιούργησε ζημιά 40.000 ευρώ - iefimerida.gr

Νέα διαδικτυακή απάτη σε βάρος του ΙΚΑ δημιούργησε ζημιά 40.000 ευρώ

Νέα απάτη μέσω διαδικτύου αυτή την φορά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία νέα διαδικτυακή απάτη σε βάρος του ΙΚΑ, ανακάλυψε στην Πτολεμαΐδα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η απάτη είχε να κάνει με την ηλεκτρονική υποβολή ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και σύμφωνα με την αστυνομία, ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του σε αυτή, 42χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου στην πόλη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ζημιά που δημιουργήθηκε ανέρχεται στα 40.000 ευρώ.

Με την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε πως άγνωστα άτομα με τη χρήση συνολικά οχτώ ηλεκτρονικών ιχνών, είχαν υποβάλει μέσω του διαδικτύου, ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις. Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε μετά από καταγγελίες.

Τελικά είχαν δηλώσει εικονικά, αλλοδαπούς και ημεδαπούς ως εργάτες οικοδομικών έργων και ημέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Με την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέκυψε πως υπεύθυνο ήταν ένα λογιστικό γραφείο ιδιοκτησίας 42χρονου Ελληνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ