ΚΚΕ προς ΣΥΡΙΖΑ: Θέλετε να γίνετε χαλίφηδες, θυμίζετε τη γραμμή του Ραχόι... - iefimerida.gr

ΚΚΕ προς ΣΥΡΙΖΑ: Θέλετε να γίνετε χαλίφηδες, θυμίζετε τη γραμμή του Ραχόι...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαμάχη Περισσού- Κουμουνδούρου για το Μνημόνιο, «πράξη» τρίτη: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μενδρέκας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων ότι αμβλύνει διαρκώς τη θέση του για το Μνημόνιο, με αποτέλεσμα τώρα η γραμμή της Κουμουνδούρου να κινείται «κάπου μεταξύ επιμήκυνσης και Ραχόϊ».

Αφορμή για τη μετεκλογική αυτή διαμάχη των δυο κομμάτων της Αριστεράς ήταν μια... επιθετική ατάκα της Αλέκας Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει κατά πόσο τάσσεται όντως εναντίον του Μνημονίου, υπερψηφίζοντας την πρόταση νόμου του κόμματός της και σταματώντας να «πουλάει μούρη».

Απαντώντας δια στόματος Πάνου Σκουρλέτη, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι το ΚΚΕ, «έστω και καθυστερημένα», παραδέχεται πως «το δίλημμα Μνημόνιο- Αντιμνημόνιο δεν είναι πλαστό». Πρόσθεσε δε ο κ. Σκουρλέτης πως «αν το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει ανάλογη στάση προεκλογικά και είχε ανταποκριθεί στο ενωτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ για τη διαμόρφωση ενός ενωτικού αντινεοφιλελεύθερου – αντιμνημονιακού μετώπου, σήμερα η κυβέρνηση της αριστεράς θα ήταν πραγματικότητα».

Στην... τρίτη πράξη της διαμάχης, ο κ. Μενδρέκας απάντησε:

«Πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, που από την καταγγελία - κατάργηση του Μνημονίου πέρασε στην επαναδιαπραγμάτευση, μετά στην ακύρωση και τώρα είναι κάπου μεταξύ επιμήκυνσης και Ραχόϊ, σε συνεννόηση με τους "εταίρους", να εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δεν έχει σταθερή θέση για την ανατροπή των Μνημονίων».

Πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ:

«Το ζήτημα όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να απαντήσει είναι πώς γίνεται να είσαι κατά των Μνημονίων χωρίς να είσαι κατά της ΕΕ; Την πρόταση νόμου του ΚΚΕ θα την ψηφίσει; Τα όσα λέει για την κυβέρνησή του που δεν έγινε και το χρεώνει στο ΚΚΕ, ας εξηγήσει στους αριστερούς ψηφοφόρους του, πού διαφέρει η επιχειρηματολογία του απ' όσα λέει η ΔΗΜΑΡ γι' αυτόν και απ' όσα κατά καιρούς λέει το ΠΑΣΟΚ κατά του ΚΚΕ;»

Και ο κ. Μενδρέκας κατέληξε:

«Το ΚΚΕ μάχεται να οργανώσει τη λαϊκή πάλη για την ανατροπή των Μνημονίων, την αποδέσμευση απ' την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, τη διαγραφή του χρέους. Αυτό ενοχλεί και τη σημερινή συγκυβέρνηση και αυτούς που φιλοδοξούν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Κι επειδή δεν αντέχουν την κατά μέτωπο επίθεση επιλέγουν τη διαστρέβλωση, τη συκοφάντηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ