«Η Ελλάδα... κάνει το κορόιδο για 210 από τα 300 μέτρα», γράφει γερμανική εφημερίδα - iefimerida.gr

«Η Ελλάδα... κάνει το κορόιδο για 210 από τα 300 μέτρα», γράφει γερμανική εφημερίδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ας τελειώσει πρώτα η Τρόικα τους ελέγχους στην Αθήνα και μετά το συζητάμε». Αυτήν την απάντηση έδωσε εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας της ΕΕ, Όλι Ρεν, κληθείς – από δημοσιογράφους- σχολιάσει δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει 210 από τα 300 προγραμματισμένα μέτρα «δημοσιονομικής προσαρμογής».

Τη σχετική... απαρίθμηση έκανε η – κυκλοφορίας περίπου 350.000 φύλλων- εφημερίδα «Rheinische Post». Σύμφωνα με το δημοσίευμά της, η ελληνική πλευρά δεν μπορεί, ή δεν τολμά, ή δεν θέλει να υλοποιήσει το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα της «γκάμας» των μέτρων, για τα οποία έχει δεσμευτεί. Μέτρων που αφορούν σε περικοπές, μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις, περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Σίμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπο του Όλι Ρεν, να σχολιάσει το δημοσίευμα. Εκείνος απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο καθ' όσον, όπως υπογράμμισε, πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η αποστολή της Τρόικας στην Αθήνα, ώστε «να αξιολογηθεί η κατάσταση» βάσει των δικών της διαπιστώσεων και συμπερασμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ