Φόβοι για νέο κύμα ρατσιστικών επιθέσεων - iefimerida.gr

Φόβοι για νέο κύμα ρατσιστικών επιθέσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

­­Μπαρούτι μυρίζει το κέντρο της Αθήνας, καθώς μέλη ακροδεξιών οργανώσεων και κάτοικοι απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους μετά τη δολοφονία του 44χρονου την περασμένη Τρίτη. Το σημείο που οι τρεις αλλοδαποί μαχαίρωσαν τον άτυχο άνδρα, στην Γ' Σεπτεμβρίου στο ύψος της Ηπείρου, έχει αποκλειστεί από ομάδες ακραίων στοιχείων, αλλά και κατοίκους της περιοχής που καταδιώκουν όποιον αλλοδαπό περάσει από το σημείο. Έχει προγραμματιστεί μάλιστα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16:00 και εκφράζονται φόβοι πως θα ακολουθήσει νέο κύμα ρατσιστικών επιθέσεων. Στη σημερινή συγκέντρωση θα υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία, λόγω του φόβου πρόκλησης επεισοδίων, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για νέες συμπλοκές με ακροδεξιούς και μετανάστες.

Εντωμεταξύ άγνωστοι παραμένουν οι δράστες, αλλά και τα κίνητρα που τους οδήγησαν στη δολοφονία υπηκόου Μπαγκλαντές, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στη διασταύρωση των οδών Στρατηγού Καλάρη και Κωνσταντινίδη, στα Κάτω Πατήσια. Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, ερευνάται και το ενδεχόμενο ρατσιστικής επίθεσης, με βάση κάποιες μαρτυρίες ότι οι δράστες μιλούσαν ελληνικά.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τρίτης άγνωστοι πέταξαν τρεις βόμβες μολότοφ σε αυλή μονοκατοικίας που μένουν τρεις Πακιστανοί στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Οι μολότοφ ανεφλέγησαν με αποτέλεσμα να καεί ένα κάθισμα που είχαν οι αλλοδαποί στην αυλή, αλλά οι φλόγες δεν πήραν διαστάσεις γιατί πρόλαβαν και τις έσβησαν.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η δολοφονία του 44χρονου, μέλη της Χρυσής Αυγής άρχισαν να καταδιώκουν και να χτυπούν μετανάστες. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά προπηλακισμού και ξυλοδαρμού μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικό του τεταμένου κλίματος που δημιουργήθηκε είναι το γεγονός ότι αλλοδαποί που διατηρούν καταστήματα επί της οδού Ηπείρου φοβήθηκαν και αναγκάστηκαν να τα κλείσουν και να αποχωρήσουν άρον άρον από την περιοχή.

Η κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας όμως βρίσκεται στο κόκκινο και μετά τους άγριους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών από αστυνομικούς στη χθεσινή πορεία, που είχαν ως αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ένας άνδρας 31 ετών, ενώ δεκάδες πολίτες μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ, τον Ευαγγελισμό και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Στις 18:00 μάλιστα έχει προγραμματιστεί πορεία συμπαράστασης στα Προπύλαια για το νεαρό διαδηλωτή, με την Αστυνομία εκφράζει φόβους για εκτεταμένα επεισόδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ