Με τη βοήθεια του ανθρώπου η Ελλάδα αποκτά μια νέα λίμνη! - iefimerida.gr

Με τη βοήθεια του ανθρώπου η Ελλάδα αποκτά μια νέα λίμνη!

Με την βοήθεια του ανθρώπου η Ελλάδα αποκτά μία νέα λίμνη!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανάμεσα σε περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών, μια νέα λίμνη γεννιέται. Η διαδικασία ξεκίνησε αυτές τις ημέρες και το νερό θα έχει φτάσει σε επιθυμητό ύψος το 2013.

Ο ταμιευτήρας στον Ιλαρίωνα έχει αρχίσει να γεμίζει ωστόσο λόγω του καλοκαιριού η ροή του νερού είναι πολύ αργή. Το νερό αναμένεται να καλύψει μια έκταση 21,9 τετραγωνικών χιλιομέτρων παρασύροντας χωράφια, πρώην αγροτικές καλλιέργειες αλλά και τις μνήμες του τοπικού πληθυσμού.

Οι δοκοί έμφραξης τοποθετήθηκαν στην σήραγγα εκτροπής του ποταμού Αλιάκμονα και πλέον τα νερά του άρχισαν να γεμίζουν σιγά - σιγά τον ταμιευτήρα, με το νερό να φτάνει στο επιθυμητό επίπεδο μέσα σε έξι με επτά μήνες, δηλαδή στις αρχές του 2013.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από τη δημιουργία της είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το υδροηλεκτρικό φράγμα του Ιλαρίωνα, η υδροδότηση των γύρω περιοχών και η τουριστική αξιοποίηση του τόπου.

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο, αντίστοιχο του οποίου σε μέγεθος κλίμακας έχει να πραγματοποιηθεί εδώ και 15 χρόνια από τότε που έγιναν τα έργα Θησαυρού και Πλατανόβρυσης στον ποταμό Νέστο» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο υπεύθυνος της ΔΕΗ για το έργο, Κώστας Παπαϊωάννου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ