Το όνομά του είναι Πάτρικ Στίβενσον-Κίτινγκ και εργάζεται ως σχεδιαστής σε εταιρεία. Η λατρεία του για τη φυσική τον οδήγησε να σχεδιάσει και να στήσει, στον ελεύθερο χρόνο του, μία αυτοσχέδια μικρογραφία του μεγάλου επιταχυντή συγκρουόμενων δεσμών αδρονίων του CERN για οικιακή χρήση...
Επιπλέον κίνητρό του, η διαπίστωση ότι η σύγχρονη επιστήμη γίνεται ολοένα και πιο αφηρημένη, απομακρυνόμενη από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.
Για εκείνον, υπάρχουν αρραγείς δεσμοί μεταξύ του σχεδιασμού και της επιστήμης, καθώς και τα δύο πεδία έχουν την απίστευτη δυνατότητα να μετασχηματίζουν σε απίστευτο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο, μετατρέποντας ακόμη και το πιο μπανάλ θέμα σε κάτι μαγικό που ερεθίζει τη φαντασία.
Κατασκευάζοντας μία δική του εκδοχή επιταχυντή σωματιδίων, ο λαμπρός σχεδιαστής θέλησε να καταστήσει την επιστήμη και την τεχνολογία προσιτές σε όλους, γι' αυτό και αποφάσισε να παρουσιάσει τη δουλειά του σε γνωστό πολυκατάστημα κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ντιζάιν στο Μιλάνο πριν από δύο περίπου μήνες.
Με την ανακοίνωση δε της ανακάλυψης του σωματιδίου Χιγκς, το δημιούργημα του Κίτινγκ απέκτησε έξτρα βαρύτητα, φέρνοντας στο κοινό το ίδιο το CERN σε μέγεθος οικιακής συσκευής.
Παρά τη χειροποίητη αισθητική του τεχνουργήματος, το οποίο ανέπτυξε σε συνεργασία με έναν φυσικό στο Καίμπριτζ, από επιστημονική άποψη ήταν απολύτως άρτιο.
Σε αντίθεση με το μεγάλο αδελφό του, ο επιταχυντής μινιατούρα δουλεύει με ηλεκτρόνια και όχι με πρωτόνια, και τούτο για πρακτικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την απαιτούμενη ενέργεια και τον προϋπολογισμό.
Μπορεί να είναι μακριά ακόμη η στιγμή που όλοι θα έχουν έναν επιταχυντή στο καθιστικό τους, ωστόσο το κίνημα ανοικτού κώδικα, σε συνδυασμό με την προσφερόμενη χαμηλού κόστους τεχνολογία, υποδεικνύει πως αναμένονται πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο μέλλον.