«Καμία συζήτηση για επιμήκυνση, είναι πολύ νωρίς», ξεκαθαρίζει η Λαγκάρντ - iefimerida.gr

«Καμία συζήτηση για επιμήκυνση, είναι πολύ νωρίς», ξεκαθαρίζει η Λαγκάρντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναι πολύ πρόωρο να συζητούμε για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως επίσης και για πρόσθετη χρηματοδότηση». Αυτό τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Το ΔΝΤ δεν είναι λοιπόν πρόθυμο να αποδεχθεί, τώρα, τέτοια θέματα στο τραπέζι των συνομιλιών με την Αθήνα. Πρόθυμη ήταν όμως η κυρία Λαγκάρντ να πλέξει το εγκώμιο της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Είπε συγκεκριμένα:

«Κρίνω ικανοποιητικό το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές συνειδητοποιούν την ανάγκη να δείξουν αποφασιστικές, στην εφαρμογή του προγράμματος. Αυτό είναι ένα quid pro quo που δεν υπήρχε απαραίτητα νωρίτερα. Η εν λόγω αλλαγή στάσης νομίζω ότι είναι καλοδεχούμενη και θα βοηθήσει στην (διεξαγωγή) ενός καλύτερου διαλόγου με τις αρχές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ