Αν σας έχουν περισσέψει λαζάνια και δεν φτάνουν για να τα βάλετε στο φούρνο, ιδού μια καλή ιδέα για να τα αξιοποιήσετε.
9 μεγάλα λαζάνια, σπασμένα σε κομμάτια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες (ή περισσότερες, αν αντέχετε)
200 γραμμάρια σπανάκι
Αλάτι και πιπέρι
Μισό λεμόνι
¼ φλυτζ. τριμμένη παρμεζάνα
Βράστε τα σπασμένα λαζάνια σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα.
Εν τω μεταξύ ζεστάνετε το λάδι και το σκόρδο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Τσιγαρίστε μέχρι το σκόρδο να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα. Προσέξτε μη σας αρπάξει γιατί πικρίζει πολύ.
Προσθέστε το σπανάκι, σβήστε το μάτι, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το για ένα-δυο λεπτά.
Βάλτε στο τηγάνι και ανακατέψτε. Ανακατέψτε και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Στίψτε το λεμόνι και ανακατέψτε ξανά.
Σερβίρετε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Υ.Γ. Στο σπανάκι ταιριάζει πολύ το μοσχοκάρυδο, αλλά μην το παρακάνετε. Επίσης, θα μπορούσατε να βάλετε και λίγη ρόκα μαζί με το σπανάκι.