ΕΛΑΣ: «Κάποιοι αστυνομικοί υπερέβαλαν εαυτόν»! - iefimerida.gr

ΕΛΑΣ: «Κάποιοι αστυνομικοί υπερέβαλαν εαυτόν»!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κάποιοι αστυνομικοί υπερέβαλαν εαυτόν», διαπίστωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θ. Κοκκαλάκης, αναφερόμενος στο βαρύτατο τραυματισμό διαδηλωτή, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «αμέσως μετά το τέλος (της πορείας), κάποιοι που είχαν παρεισφρήσει στο μπλοκ των διαδηλωτών, την ώρα που αποχωρούσαν, επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Εκεί υπήρξε αρχικά άμυνα. Αφετέρου δε, αποκατάσταση της τάξης από αστυνομικούς. Φαίνεται, σε ό,τι αφορά τα επεισόδια, κάποιοι αστυνομικοί υπερέβαλαν εαυτόν. Στο δεύτερο κομμάτι που μας εγνώσθη αρκετή ώρα μετά, τουλάχιστον μετά από 2,5 ώρες, και μετά από δική μας πρωτοβουλία, επειδή επικοινωνήσαμε με το ΕΚΑΒ και ζητήσαμε να πληροφορηθούμε σε ποια νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί τυχόν τραυματισμένοι ιδιώτες, μας αναφέρθηκε και το συγκεκριμένο (σ.σ.: το Γενικό Κρατικό Νίκαιας).

Αμέσως ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, με εντολή της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, παρουσία ισχυρής συνοδείας και εισαγγελικών λειτουργών πήγαν σε όλα τα νοσοκομεία και στο συγκεκριμένο για να αρχίσουν έρευνα. Έτσι όπως φαίνεται, ο τραυματισμός (του διαδηλωτή) προκλήθηκε εκεί κοντά στα επεισόδια. Το ποιος τον προκάλεσε, αυτή τη στιγμή είναι ένα ζητούμενο. Χθες προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε μια έρευνα και οι ανώτατοι αξιωματικοί και ο εισαγγελέας που βρέθηκαν εκεί προπηλακίστηκαν.

Για κάθε βίντεο ή φωτογραφία που δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο ή κατατίθεται στις δημόσιες αρχές, πολύ ευχαρίστως να την εξετάσουμε, όπως εξετάζεται και κάθε στοιχείο που υπάρχει διαθέσιμο αυτή τη στιγμή από το Διαδίκτυο. Μεταξύ αυτών και ένα βίντεο, όπου φαίνεται ότι κάποιος από τους ανθρώπους που βρέθηκε στο σημείο ξυλοκοπείται από αστυνομικούς. Γι' αυτό το βίντεο, εμείς έχουμε κάνει επί τούτο έρευνα και να είστε βέβαιοι ότι θα καταλήξει πάρα πολύ σύντομα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ