Υπό κράτηση βρίσκεται ο οικονόμος του Πάπα που φέρεται να διέρρευσε έγγραφα - iefimerida.gr

Υπό κράτηση βρίσκεται ο οικονόμος του Πάπα που φέρεται να διέρρευσε έγγραφα

Υπό κράτηση βρίσκεται ακόμη ο οικονόμος του Πάπα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην φυλακή βρίσκεται ακόμη ο Πάολο Γκαμπριέλε, οικονόμος του Πάπα Βενέδικτου μετά την σύλληψή του στις 23 Νοεμβρίου με την κατηγορία διαρροής ευαίσθητων εγγράφων,

Ο Γκαμπριέλε θα βρίσκεται κρατούμενος μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα η οποία θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αγίας έδρας, Φεντερίκο Λομπάρντι, το Βατικανό αποφάσισε να κρατήσει προς το παρόν τον Γκαμπριέλε σε ένα «ασφαλές δωμάτιο» στο αστυνομικό τμήμα του Βατικανού. Οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει να τεθεί υπό κράτηση κατ' οίκον.

Η συνέχιση ή όχι του «μαρτυρίου» του Γκαμπριέλε θα αποφασιστεί όταν ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση, αποφανθεί μόλις ολοκληρώσει την έρευνά του, εάν θα τον απαλλάξει, ή θα προχωρήσει σε δίκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ