Όχι νέα μέτρα αν εφαρμοστούν όσα ψηφίστηκαν τον Μάρτιο - iefimerida.gr

Όχι νέα μέτρα αν εφαρμοστούν όσα ψηφίστηκαν τον Μάρτιο

Όχι νέα μέτρα αν εφαρμοστούν όσα ψηφίστηκαν τον Μάρτιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα για φέτος αν εφαρμοστούν κανονικά τα ψηφισμένα μέτρα του Μαρτίου, έδιναν κυβερνητικές πηγές μετά την λήξη της της διυπουργικής σύσκεψης υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έχουν ήδη εξευρεθεί ισοδύναμα 40 εκατ. ευρώ για το 2012 και ακόμη 120 εκατ. ευρώ για το 2013 ώστε να μη γίνουν οι περικοπές στα Ειδικά Μισθολόγια των ενστόλων. Η εξοικονόμηση θα προέλθει με μεταθέσεις πληρωμών σε εξοπλιστικά προγράμματα και επανεξέταση συγκεκριμένων συμβάσεων. Η πρόταση αυτή πρέπει πρώτα να γίνει αποδεκτή από την τρόικα καθώς δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Μία ακόμα πρόταση είναι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες ώστε να περιορισθούν οι ανάγκες προσλήψεων επαγγελματιών οπλιτών πενταετούς θητείας. Άλλωστε τα επιτελεία των ενόπλων δυνάμεων ζητούν καιρό τώρα αύξηση της θητείας.

«Το κρίσιμο σημείο είναι στις 23 Ιουλίου είναι να έχουμε έτοιμα τα 11,6 δισ. ευρώ» ανέφεραν οι οι κυβερνητικές πηγές για τα μέτρα την περιόδου από το 2013 και μετά και ενόψει της επανόδου της τρόικας στην Αθήνα στις 23-24 Ιουλίου.

Οι εννέα υπουργοί και ο ένας υφυπουργός που συμμετείχαν στη σύσκεψη συζήτηση αναλυτικά τις πιστώσεις του αναθεωρημένου Προϋπολογισμού του 2012. Συζητήθηκαν επίσης σύμφωνα με πληροφορίες οι δαπάνες σε παιδεία, υγεία, άμυνα, κοινωνική ασφάλιση, και φορείς του Δημοσίου με έμφαση στις επενδύσεις.

Για «θλιβερό προνόμιο» έκανε λόγο υπουργός της κυβέρνησης εξερχόμενος της σύσκεψης ο οποίος καλείται για δεύτερη φορά να περικόψει δαπάνες του υπουργείου του μετά το Φεβρουάριο που είχε κόψει 80 εκατ. ευρώ.

Την Παρασκευή θα υπάρξει τεχνική σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων, τη Δευτέρα νέα διυπουργική υπό τον κ. Στουρνάρα και την Τετάρτη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Σε αυτήν θα οριστικοποιηθούν τα 11,6 δισ. ευρώ των περικοπών για μετά το 2013.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ