Περισσότερες από 10.000 απολύσεις ανακοίνωσε ότι θα κάνει η Peugeuot Citroen - iefimerida.gr

Περισσότερες από 10.000 απολύσεις ανακοίνωσε ότι θα κάνει η Peugeuot Citroen

Μαζικές απολύσεις αναμένεται να κάνει η Peugeuot Citroen για να περιορίσει τη ζη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κρίση χτύπησε και τη γνωστή γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot Citroën, η οποία, όπως ανακοίνωσε σήμερα, λόγω σημαντικών δυσκολίων, θα καταργήσει 8.000 θέσεις εργασίας εντός Γαλλίας, ενω το 2014 θα βάλει λουκέτο στο εργοστάσιό της στο Ολνέ -σου- Μπουά, που απασχολεί σχεδόν 3.000 εργαζόμενους

Η εταιρία κατέγραψε καθαρές ζημίες το Α' τρίμηνο του έτους και μείωση πωλήσεων 13% το Α' εξάμηνο και προβλέπει επίσης τη μείωση της παραγωγής της σε βιομηχανική μονάδα που διαθέτει στο Πουασί, επίσης στην ευρύτερη περιοχή των Παρισίων, καθώς και την κατάργηση 1.400 θέσεων εργασίας εκ των 5.600 θέσεων που διαθέτει σήμερα σε εργοστάσιό της στην Ρέν της Δυτικής Γαλλίας.

Ο Φιλίπ Βαράν ,πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε ότι η κατάσταση της εταιρίας είναι ιδιαίτερα σοβαρή. «Κατανοώ πλήρως τη τη σοβαρότητα της σημερινής ανακοίνωσης όπως και το σοκ και τα συναισθήματα που θα προκληθούν στην εταιρεία», επισημαίνει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Πάντως, η εταιρεία δεσμεύθηκε να «αναζωογονήσει τη μονάδα στο Ολνέ», αλλά και να προσφέρει θέσεις εργασίας στο εργοστάσιό της στο Πουασί, σε ποσοστό της τάξης του 50% εκ των εργαζομένων σήμερα στη μονάδα του Ολνέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ