Κλείσιμο της μονάδας Ασπροπύργου εξετάζει η Χαλυβουργία Ελλάδας - iefimerida.gr

Κλείσιμο της μονάδας Ασπροπύργου εξετάζει η Χαλυβουργία Ελλάδας

Απολύσεις και κλείσιμο της μονάδας Ασπροπύργου εξετάζει η Χαλυβουργία Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο ομαδικών απολύσεων και οριστικού λουκέτου στη μονάδα Ασπροπύργου εξετάζει η διοίκηση της Χαλυβουργίας Ελλάδας, που αναμένεται να κατεθέσει αίτημα για σχετική διαβούλευση στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εννιά μήνες συνεχών απεργιών ο Όμιλος Μάνεση -στον οποίο ανήκει η επιχείρηση- θεωρεί ότι «τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί» καθώς τα δικαστήρια βγάζουν αποφάσεις κατά των απεργών αλλά οι τελευταίοι συνεχίζουν τις διαδοχικές απεργίες τους.

Μάλιστα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι περιμένουν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την «εφαρμογή των αποφάσεων των δικαστηρίων».

Παράλληλα, τα ίδια στελέχη διαβεβαιώνουν ότι το αίτημα για διακοπή λειτουργίας της μονάδας Ασπροπύργου «δεν πρόκειται να επηρεάσει την ευρύτερη λειτουργία και τις δραστηριότητες της εταιρείας».

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία διαρκεί εδώ και 9 μήνες, ενώ έχουν αποτύχει όλες οι προσπάθειες διαμεσολάβησης. Στις αρχές Ιουνίου, η απεργία κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ενώ μια μέρα πριν την απόφαση το σωματείο είχε λάβει απόφαση για νέα απεργία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ