Η πιο καλοκαιρινή από τις τάρτες, σε μια πανεύκολη συνταγή ! Κολοκυθάκια και ντομάτες υπάρχουν -δόξα τω Θεω- ως το φθινόπωρο. Σερβίρετε αυτή την ελαφριά τάρτα με πράσινη σαλάτα.
- Προετοιμασία : 20 λεπτά
- Ψήσιμο : 30 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα:
- φύλλο για τάρτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κομματάκια
- 4 αυγά
- 200 γραμμάρια γάλα
- λίγη φαρίνα για όλες τις χρήσεις
- αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Ξεδιπλώστε το φύλλο αλευρώνοντας τη βάση που το τοποθετείτε. Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αν δεν έχετε αντικολλητικό ταψάκι, βουτυρώστε το ελαφρά.
Σε ένα τηγάνι, ασπρίστε το κρεμμύδι μέσα στο βούτυρο. Προσθέστε τη ντομάτα και το κολοκυθάκι όπως τα έχετε κόψει. Αλάτι, πιπέρι, αφήστε τα λίγο, να μη τηγανιστούν και βάλτε τα στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα. Στο ίδιο μπολ προσθέστε το μείγμα με τα λαχανικά και ανακατέψτε.
Χύνετε το όλο μείγμα στη ζύμη. Ψήστε επί 30 λεπτά στο ζεστό φούρνο.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο