Αυτή η ξινούτσικη, δροσερή και εντελώς καλοκαιρινή λιχουδιά γίνονται με μια εύκολη ζύμη (δες συνταγή) και μια κρέμα λεμονιού, διακοσμημένη με ζάχαρη άχνη. Μια γευστική απόλαυση για όσους αγαπούν το λεμόνι. Καθώς και για όσους θέλουν να αποφύγουν τα κέικ, καλοκαιριάτικα.
Κρέμα λεμονιού
- 3 αυγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 40 γραμμάρια αλεύρι
- 120 cl χυμό λεμονιού
- Ζάχαρη άχνη
Προετοιμασία
Θερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώστε τη ζύμη μέσα στο ταψάκι και ψήστε της επί 15' (τρυπήστε λίγο τον πάτο με ένα πηρούνι)
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το χυμό λεμονιού.
Προσθέσετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήσετε σε μέτρο φούρνο επί 30'.
Προσθέσετε τη ζάχαρη άχνη όταν η τάρτα είναι σχεδόν κρύα για να μη λασπώσει
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο