48 γυναίκες βιάζονται κάθε ώρα στο Κονγκό - iefimerida.gr

48 γυναίκες βιάζονται κάθε ώρα στο Κονγκό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα έρευνα ανακηρύσσει το Κονγκό το χειρότερο μέρος παγκοσμίως για τις γυναίκες. Σύμφωνα με τα στοιχεία 1.152 γυναίκες βιάζονται κάθε μέρα, δηλαδή 48 ανά ώρα.


Τα νούμερα αυτά είναι 26 φορές υψηλότερα από τα περσινά στοιχεία που έδινε ο ΟΗΕ, τα οποία όμως μετρούσαν μόνο τη βία απο στρατιωτικούς. Η Άμπερ Πίτερμαν, συγγραφέας της έρευνας, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πως οι προηγούμενες εκτιμήσεις για βιασμούς στη χώρα υποτιμούν σοβαρά την πραγματική συχνότητα σεξουαλικής βίας στη χώρα. Το γεγονός ότι η έρευνα έγινε με κατ' ιδίαν συνεντεύξεις κάνει άλλους αναλυτές να εκτιμούν πως τα νούμερα ίσως είναι χειρότερα στην πραγματικότητα, αφού συνήθως ο κόσμος εμφανίζεται επιφυλακτικός όταν ερωτάται για προσωπικά ζητήματα από αγνώστους.

Η έρευνα θα δημοσιευθεί τον Ιούνιο στο American Journal of Public Health και ο ΟΗΕ εμφανίζεται επιφυλακτικός με τα στοιχεία μέχρι να τα επιβεβαιώσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυναίκα Αφρική ΟΗΕ έρευνα Κονγκό βιασμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ