Ο καύσωνας ήρθε και θα μείνει... Ανάσα μόνο στα νησιά - iefimerida.gr

Ο καύσωνας ήρθε και θα μείνει... Ανάσα μόνο στα νησιά

Άρχισε η επέλαση του καύσωνα: Ηλιοφάνεια και επικίνδυνη άνοδος της θερμοκρασίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για σήμερα Tρίτη, συνεχίζεται η άνοδος της θερμοκρασίας, που θα αγγίξει τους 40 βαθμούς. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και πιθανόν στα δυτικά και κεντρικά ορεινά.

Στην Αττική, προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 25 έως 39 βαθμούς κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις το απόγευμα και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και ίσως και στα υπόλοιπα ορεινά. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, ενώ θα σημειωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς κελσίου ενώ και στις παράκτιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με λίγες σημειωθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρης μπόρας στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 40 ενω κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη θα φτάνει μέχρι τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς κελσίου και στα νότια των νησιών θα φτάνουν μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στα ορεινά της Θράκης. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει έως και 40 βαθμούς κελσίου, ενω κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νοτια πιθανόν μέχρι και 41 βαθμούς κελσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ