Στο τιμόνι του Eurogroup ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ για άλλα 2,5 χρόνια - iefimerida.gr

Στο τιμόνι του Eurogroup ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ για άλλα 2,5 χρόνια

Για ακόμα 2
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά θα παραμείνει στη θέση του προέδρου του Eurogroup ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, αφού όπως αποφασίστηκε η θητεία του θα παραταθεί για 2,5 χρόνια ακόμα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου διορίστηκε για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση το 2005 και η θητεία του έληξε στις 17 Ιουλίου.

Η επιλογή των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εγκριθεί επίσημα την Τρίτη από τους υπουργούς Οικονομικών και των 27 κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται πως τη συγκεκριμένη θέση την έβλεπε με καλό μάτι και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά η Γαλλία δεν ήθελε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και πίεσε για την παράταση της θητείας του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Στην συνεδρίαση του Eurogroup αποφασίστηκε επίσης να διοριστεί ως επικεφαλής του Ταμείου Αρωγής ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλιγκ ανέφερε επίσημη ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ