Ο Μάριο Μόντι απολύει 24.000 δημοσίους υπαλλήλους - iefimerida.gr

Ο Μάριο Μόντι απολύει 24.000 δημοσίους υπαλλήλους

Ο Μάριο Μόντι απολύει 24.000 δημοσίους υπαλλήλους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την μείωση του προσωπικού του Δημοσίου κατά 24.000 υπαλλήλους σχεδιάζει ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, στην προσπάθειά του να γίνει περιστολή των κρατικών δαπανών.

Το σχέδιο κατατέθηκε στην Γερουσία και αναμένεται έγκριση ως τα τέλη του μήνα. Αναλυτικότερα, οι θέσεις εργασίας αυτές είναι 11.000 στους κρατικούς οργανισμούς και άλλες 13.000 στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι 8.000 από αυτούς θα λάβουν σύνταξη με τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την μεταρρύθμιση που ενέκρινε η κυβέρνηση Μόντι.

Οι υπόλοιποι αναμένεται να υπαχθούν σε ειδική κατηγορία που θα εξαιρεθεί από την προβλεπόμενη αύξηση της συντάξιμης ηλικίας, θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα που παρουσιάζουν κενά σε οργανικές θέσεις ή θα λάβουν το 60% του μισθού για δυο χρόνια, περίοδο κατά την οποία θα πρέπει να βρουν νέα απασχόληση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ