Το μίσος και τα πάθη του Νίκου Νικολόπουλου με τον Αντώνη Σαμαρά - iefimerida.gr

Το μίσος και τα πάθη του Νίκου Νικολόπουλου με τον Αντώνη Σαμαρά

Το μίσος και τα πάθη του Νίκου Νικολόπουλου με τον Αντώνη Σαμαρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ήρθε και η πρώτη παραίτηση, μετά από την επιστολή που έστειλε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, με την οποία έκανε γνωστό στον πρωθυπουργό ότι αποχωρεί από τη θέση του φέρνοντας την πρώτη τρικυμία στον Αντώνη Σαμαρά.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Νικολόπουλος... βάζει εμπόδια στον Αντώνη Σαμαρά, αφού πολλοί υποστήριζαν πως ο βουλευτής Αχαΐας ήταν από τους πρωτεργάτες στις κινητοποιήσεις του 1993 κατά του τότε προέδρου της Πολιτικής Άνοιξης.

Ο τέως υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Αχαΐας γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1958 στην Πάτρα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Κοινωνική θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στην Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων.

Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στη Θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τα «Οικονομικά της Εκκλησίας» ενώ είναι υποψήφιος διδάκτωρ στη Οικονομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Από νεαρή ηλικία ο Νίκος Νικολόπουλος ασχολήθηκε με την πολιτική διατελώντας πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Χίου (1979) και της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας (1981) της ΟΝΝΕΔ. Το επόμενο βήμα του έγινε στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 1986 πρώτος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων σε ψήφους.

Στις εθνικές εκλογές του Νοεμβρίου 1989 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία για να επανεκλεγεί και σε αυτές του 1990. Στις εθνικές εκλογές του 1993, 1996, 2000 και 2004 επανεξελέγη βουλευτής Αχαΐας, απέτυχε όμως να εκλεγεί το 2007. Επέστρεψε όμως στα βουλευτικά έδρανα το 2009, κάτι που κατάφερε να κάνει και στις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012, αλλά και τον Ιούνιο 2012.

Την περίοδο 1990 - 1993 διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ενώ ήταν τακτικό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης (2004 - 2007), τακτικό μέλος της Δυτικό - Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα τον Ιανουάριο του 1991, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε εξεταστική επιτροπή στη Βουλή για την υπόθεση. Στα μέλη της επιτροπής ήταν και ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από πολλούς ως «πολιτικός πατέρας» του δράστη Γίαννη Καλαμπόκα.

Με τον Αντώνη Σαμαρά πάντως οι σχέσεις τους δεν ήταν και οι καλύτερες αφού το 1993, όταν ο νυν πρωθυπουργός αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και ήταν έτοιμος και σχεδίαζε τη δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν από τους πρωτεργάτες των διαδηλώσεων κατά των Αντώνη Σαμαρά.

Τέσσερα χρόνια αργότερα τον Φεβρουάριο του 1997 συμμετείχε στις συναντήσεις των «λοχαγών» της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή που ξεχώρισε φυσικά ήταν αυτή της Φιλοθέης στο σπίτι του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, στις οποίες αποφασίστηκε να προταθεί η αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας στον Κώστα Καραμανλή.

Επαγγελματικά ο Νίκος Νικολόπουλος ασχολήθηκε με την εκδοτική δραστηριότητα, ως εκδότης του περιοδικού «Νέος Λόγος» (1986 - 1996), της εφημερίδας «Αγγελειοφόρος της Ενημέρωσης» (1997 - 1998), ενώ ήταν και ιδιοκτήτης έως το 1994 του ραδιοφωνικού σταθμού «ΜΕΛΛΟΝ FM» και του τηλεοπτικού σταθμού «ΜΕΛΛΟΝ TV». Την περίοδο 2007 - 2009 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ